Fem små

Fem små inplockade utan mamman.

När man hittar kattungar som är runda och goa, så finns det ALLTID en mamma! Det är viktigt att koordinera infångningen av mor och ungar. Att bara ta ungarna och komma med dem till katthemmet, och säga: – Jag hittade kattungar utan någon mamma. Funkar bara inte. Och även inte vilja lägga ner tid på att fånga in mamman. Katthemmet kan ju inte tvinga någon att fånga in mamman, men det underlättar oerhört om man kan hjälpa till.

Det är fel på flera plan att bara ta ungarna. Först och främst finns det en mamma. Nästan 99%. Hon är inte hos ungarna hela tiden. Hon behöver jaga för att kunna äta. Sen kan hon bli skrämd av dig och lämna boet och ungarna. Därför ser du henne inte.

När man tar ungarna, så kommer mamman att tro att ungarna blivit uppätna och överge boet. Hon kommer bli svår att få tag på. Hon kanske inte alls stannar kvar i området.

Hon kommer relativt snabbt gå i löp igen och bli dräktig på nytt. Inte bra.

Mamman ska inte vara kvar ute och föda fler ungar!

Det blir även en oerhörd ansträngning och resursslukare för katthemmet att nappa kattungar.

Sen behöver ungarna sin mamma.

2,5 veckor gamla
2,5 veckor gamla

Det är skillnad om man hittar desperat skrikande kattungar som är smutsiga och magra. Då har det hänt mamman något och ungarna har varit ensamma en tid.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vår swish är 123 161 20 01

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12