Fler överraskningar

Får ett mail från en av våra faddrar att hon donerar pengar, så vi kan köpa ett mikroskop!! Snacka om att jag blir glad! Ann, du är helt underbar! Stort tack från mig och katterna! 
Jag har valt ut denna modell. Det kommer täcka våra behov perfekt. Vi kommer kunna se och behandla på en gång de kommer in hit.
Mikroskop

Får ett mail om en hona, som de tror är i slutskedet av sin dräktighet. Hon går ute nu i alla dessa minusgrader… Jag har verkligen inte plats att ta emot henne. Det här är så himla svårt. Jag kan bara inte säga nej till denna katt. Att hon ska föda och ha sina småttingar ute i denna kyla. Jag får klämma in henne på något sätt. Det får gå på något sätt. Nån som kan donera en utbyggnad?!

Idag har Carl-Petter varit här och kastrerat flera katter, samt vaccinerat ett 20-tal. Tre kändisar var på återbesök för kastrering. Henrik. Denniz och Hanna. Jätte kul att se dem igen. Jag känner igen dem även om de blivit stora.
Från huset var det Carmen och Tigris som blev kastrerade. Jag hjälper till med att raka, tvätta och märka dem. Passade på att göra rent Carmens öron ordentligt och klippa allas klor.

Kastrering pågår

Vi tog ett beslut att ta bort Lolita. Hon har inte gjort några förbättringar under de 2,5 månad som hon varit här trots träning. Det är inte bra att låta henne sitta och vara rädd hela tiden. Hon morrade så fort man närmade sig hennes box och slogs och fäktade som en riktig vildkatt när man kom för nära henne. Har lagt ner mycket tid på henne och givit henne en chans, men eftersom hon inte gjort några som helst framsteg på så lång tid kunde vi inte göra något annat. Det gjorde väldigt ont i hjärtat att ta beslutet. Det var många tårar som föll för henne.

Lolita

Nalle hälsar:

“Hej, Nu har jag varit hos min nya husse o matte i en månad. Jag trivs jättebra och de tycker att jag är en jättekelig kisse. Så fort husse sätter sig i fåtöljen så hoppar jag upp och ligger och gosar med honom. På nätterna ligger jag oftast i husses säng och då ska jag ligga längst upp vid ansiktet. Ibland ligger jag hos matte och jag vill gärna gosa in med huvudet vid halsen eller i armvecket. För 2 veckor sedan började jag att gå ut. Första gången så undersökte jag det mesta på tomten. Nu är det så mycket snö och kallt så jag tycker inte det är så roligt att vara ute mer än vad jag behöver. För det mesta så ligger jag och sover. Matte vägde mig härom dagen 6,8 kilo, så jag får nog börja banta snart.
Hälsningar till alla från Nalle”

Nalle

Jörgen, viltvårdaren ringde mig sent på eftermiddagen och frågade om jag kunde husera 13 katter över natten. De är från ett omhändertagande där ägarna inte kunnat ta hand om dem för att de inte haft råd att köpa mat åt katterna. Jag tänkte oj, oj, hur ska vi göra nu, men klart jag vill hjälpa till. Jörgen har ordnat nya ägare åt de flesta av katterna redan via facebook. Jag ber Jan fixa en nätdörr till karantänsrummet, som är lagerrum i väntan på byggnationen. Jag röjer rent och Jan snickrar. Vi blev klara lagom tills katterna anlände.

Snabbfixning och en dörr blir till

De flesta var kattungar mellan 10-16 veckor. Lite försiktiga så klart efter omständigheterna, men trevliga. Gissa om alla var hungriga! De glömde bort att det var läskigt att komma hit när de såg maten. Alla satt och knaprade 🙂

13 katter ska övernatta

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12