Fler ungar

Vi fick larm om en mamma med två ungar på ca 14-16 veckor. Vi kunde fånga in dem snabbt, menefter ett dygn visade det sig att mamman hade väldigt mycket mjölk. Så mycket mjölk skulle hon inte ha om hon inte fått en ny kull!

I samma veva rapporterade upphittaren om att de hört jamande från en vedhög bakom huset. Drygt 50 meter från där vi fångat in mor och två kattungar.

Jan åkte ut på dagen för att försöka få tag på kattungarna, men de var mitt under vedhögen och det var för mycket ved att flytta på. Han fick avbryta för stunden.

Vi åkte ut tillsammans på kvällen och gjorde ett nytt försök. Vi hade mamman med oss i fall vi inte skulle få tag på ungarna.

Kattungarna var rädda, men också ganska desperata. Jag lyckades mamma-jama till mig två stycken!

Den tredje var dock inte övertygad om att jag ville väl.

Misstänksam kattunge
Misstänksam kattunge

Efter tre timmars lockande och pockande började det regna. Jag hade lite tak som skydd där jag låg på mage och lös in under lastpallarna med en ficklampa, men jag blev snabbt blöt på rumpa och ben.

Jag gick och värmde mig i bilen och hoppades på att det skulle sluta regna. Killarna hade fixat fika. Vi hängde ett tag innan Lage somnade och jag gjorde ett nytt försök. Dock fick jag avbryta halv elva för det blev för blött och kallt för mig. Kattungen gick det ingen nöd på i sitt varma torra bo, även om det var jätte hemskt att lämna en liten själv. Även om det bara handlade om några timmar…

Lage och Cecilia
Lage och Cecilia

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vår swish är 123 161 20 01

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12