För dig som funderar på att bli volontär inför nya året

Du kanske inte kan ha husdjur av en eller annan anledning, men har ett gosbehov? Du kanske har barn som behöver lära sig umgås med djur. Eller så vill du ha fler katter, men att det inte går. Du kanske vill göra en skillnad hos de som haft det svårt. Ja, då ska du komma till katthemmet. Du får ut lika mycket av besöket som katterna får. Om inte mer. Det är väldigt roligt att kunna lära känna se olika individerna och se deras utveckling när de lär känna dig.

Vi behöver alltid volontärer på katthemmet som hjälper oss med att socialisera de blyga katterna genom att prata och försöka leka med dem. De som är tama behöver också klappas och få lite pälsvård, samt även en del städning kan ingå. Det tar tid att få en katt att öppna upp och få tillbaka tilliten för människor. Speciellt om de haft ett hem tidigare och varit hemlösa länge.

Det är helt okej om du vill ta med dig kattgodis, skinka, räkor eller leksaker. Om du vill bidra med mat är det bättre att du lämnar en slant på katthemmet, än att köpa en liten förpackning med torrfoder. Vi använder bara Purina eftersom katterna inte tål att byta fodersort hela tiden. De får otroliga problem med magen och det blir då mer för oss att städa. Vi får köpa Purina direkt från dem och det gör att vi kan köpa mer för den slant du ger än vad samma slant ger i en zoobutik.

Du kan boka in dig på ett pass, två eller alla passen under en dag. Du väljer själv. Vi är inte stenhårda på tiderna. Det går att anpassa dem så att det passar dig.

Vi öppnar kl. 09.00 på vardagar och stänger kl 18.00 på vardagar, utom på fredagar. Då stänger vi 16.00.

På helgen så har vi inga pass 2 och 3 och på röda dagar har vi inga pass. Är du inkörd volontär och kommer regelbundet, så går det att lösa om du vill komma när vi har stängt.

Om du är intresserad av att vara volontär går det bra att boka in dig på ett besök hos oss. Barn är också välkomna. Boka genom att maila eller ringa.

Ti

On

To

Fr

Pass 1

12-14

12-14

12-14

12-14

12-14

10-12

10-12

Pass 2

14-16

14-16

14-16

14-16

14-16

Pass 3

16-18

16-18

16-18

16-18

 

  • Ha mjuka sköna kläder på dig, som du kan stoppa i tvätten direkt när du kommer hem. Speciellt om du har katter hemma.
  • Ha inga starka dofter på dig!
  • Inneskor som lätt kan saneras med spray och som tål det. Du kan inte gå i bara strumpor.
  • Om du är sjuk, så avboka hellre än att riskera att smitta Cecilia, Janne eller Lotta.

Lokalen är från 1860-talet och tyvärr inte handikappsanpassad.

Har du några frågor är det bara att du hör av dig.

Hoppas att vi ses!

Maple, Blossom och John-Henry med Marie-Charlotte
Maple, Blossom och John-Henry med Marie-Charlotte

 _____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670