Förberedelserna fortsätter

Jan håller på att fixa det sista med skyltarna, han får så klart hjälp 🙂

Jan och Zelma

 

De tretton nya kattungarna blev invägda, fick klorna klippta, id-märkta, vaccinerade och avmaskade. Innan de kunde bli inskrivna på katthemmet.

Det var sex hanar och sju honor. Ännu har bara en fått namn. Jan döpte en hane till Marcus.

Cecilia och Monica

 

Nu var det ju detta inte så himla roligt… Tyckte de flesta av kattungarna.

Urk!

 

Lilla My blev tingad idag och flyttar till ett hus på landet med två katter och en hund i hushållet.

Lilla My

 

Pippi och en liten röding till har hittat in till Tofta i hennes gömme.

Pippi är lite vindögd

 

Johanna har blivit hämtad idag. Hon kommer till en villa på landet med en lugn och snäll hankatt i hushållet. Vi håller tummarna för henne att det fungerar denna gång. Hon har till och med fått en avskedspresent som kom med posten från Boden.

Johanna

 

Mitt på dagen började de fem kattungarna få diarré och ville inte äta eller dricka. På eftermiddagen var de väldigt hängiga. Vi försökte få i dem vätska med druvsocker i, men de ville inte alls ha det. Jag försökte vara riktigt “elak” men jag fick knappt i dem någon vätska alls…

Mot tidig kväll var kattungarna riktigt hängiga och började bli lite lätt uttorkade. Diarrén hade i alla fall slutat, men det kändes inte bra. De fick därför alla estra vätska under huden och antibiotika. Det känns så jobbigt att behöva lämna dem korta stunder för att fixa inför morgondagen, men de blir ju inte friskare av att jag sitter och stirrar på dem… Det är nu bara tiden som visar om de tar till sig hjälpen de fått.

Efter två timmar hade kattungarna piggat på sig något och jag erbjöd dem mat på nappflaskan. Det åt inte så mycket som jag hade velat, men de fick vätska och lite näring i sig. Jag försöker igen om en timma.

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12