Första nattpasset

Jag är helt slut efter att ha matat kattungarna hela natten. De vaknade och var hungriga ganska precis när en timma och 20 minuter hade förflutit från dess att vi ätit gången innan och då också precis när jag slumrat till. De höll den rytmen hela natten. Jag får vara tacksam för att de tre såttingarna i alla fall är synkroniserade 😉 Tänk om de inte varit det!

De har hållit sig pigga och är hungriga. Det kan ju vara krångligt när de inte fått någon råmjölk från mamman. Kattungar har inget eget immunförsvar förrän de är runt 6 veckor och därför väldigt känsliga för infektioner.

Hungrig kattunge

 

Lotta tog över matningen och kämpade vidare medan jag åkte till Carl-Petter på förmiddagen med fyra kattjejer. Tre ur trettongruppen, Capris, Festis och Immie och även Nanna.

Carl-Petter

 

När jag kom tillbaka hade de nya kattungarna stökat ner igen inne i karantän efter att Lotta städat där. De hade spillt ut sitt vatten och hoppat runt med spåniga fötter, så det hade blivit som klister på golvet… Puh! Fram med rotborsten och skrubba rent. De har i alla fall blivit väldigt mycket duktigare med att gå på lådan nu, men det är också roligt att brottas i lådorna… Eller balansera på kanten och sedan hoppa på någon ovetandes som går förbi nedanför…

De blyga har blivit mindre blyga. De sitter kvar när jag kommer nära. Jag får inte klappa ännu, men de flyr inte undan heller.

Några av de blyga

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670