Framsteg

Prillan har gjort otroliga framsteg bara på två dagar! Det fungerade inte att klicka och ge henne kattgodis, för det var inte gott. Räkor gick inte. Inte heller ost. Men jag har sett att hon blir intresserad när jag kommer med tonfisk till kvällsmaten. Dock är det svårt att kasta tonfisk… Så det jag har gjort är att klicka och ställa fram middagen i lördags och igår.

Idag har jag bara närmat mig henne och klickat och gett henne tonfick till mellis för att hon satt kvar.

När jag sedan kom någon timma senare och närmade mig henne, så satt hon kvar. Hon såg lite osäker ut, men jag stod bara helt stilla i någon minut innan jag tog fram min hand och hon nosade då på den. Det är första gången! Jag stod stilla en stund till innan jag gjorde ett försök att börja klia henne med ett finger.

Prillan

 
Hon vände sig bort för att det var lite otäckt, men inte så hemskt att hon tänkte fly. Jag fortsatte att ta på henne lite försiktigt.

Prillan

 
Efter att ha kliat henne på kinden en stund och hon låg kvar började jag smeka henne mer över ryggen. Hon slappnade av nästan på en gång och vände sig mot mig. Hon slöt ögonen och njöt 🙂

Prillan

 
När vi gosat i flera minuter vred hon sig lite på sidan som katter gör när de tycker att det är mysigt.

Prillan

   
Ett jätte framsteg på kort tid 🙂

Prillan

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670