Full rulle

Dagen började med att en katt ny katt kom till katthemmet. Den har stått på väntelistan sedan börjad av april. Katten har gått ute sedan i höstas och sökt skydd under ett hus i Bergshamra. Grannarna har hörts, men ingen känner till kattens bakgrund. Han är tovig och eländig, men ändå vid gott humör.

Han tog det väldigt bra att komma hit. Han fick ett trevligt och lugnt bemötande av Mårten och Ralle.

Det skulle komma in två andra katterna idag, men vi fick ett samtal på förmiddagen om att de inte skulle komma. Vi fick inte veta varför deras platser avbokades.

Grabbarna grus

 
På förmiddagen fick jag ett samtal om en katt som strök omkring i hamnen i Norrtälje. En dam från Stockholm hade sett katten när hon var på väg att hälsa på sin syster i helgen och tyckte att den såg förskräcklig ut. Tovig päls och smal. Den var för skygg för att hon själv skulle ha kunnat ta hand om katten. Hon hade gett den mat innan hon åkte hem, men hon kunde inte sluta tänka på katten och hur det skulle gå för den, så hon ringde till katthemmet. Jag tog en fälla med mig och åkte till Norrtälje. Jag laddade den med mat och ställde den där kvinnan hade sett och matat katten.

Efter lunch blev det lite pyssel med alla kattungarna. De skulle vägas och få klorna klippta. Alla blev id-märkta med chip. Ingen sa ett pip. De var jätte duktiga.

Cecilia och Natalie klipper klorna på Lasse

 
Efter bäbisarna hamnade även Dragan på vågen. Han har gått upp lite över 500 gram sedan han kom in, men han är fortfarande ett benrangel.

Dragan på vågen

 
Prillan blev jätte kelig när Jan var inne och pratade med henne. Hon började till och med att kurra! 🙂 Hon vill så gärna kela, men det är så svårt att lita på oss. Hon gör framsteg varje dag. Hon är framme mer och mer. Tittar och ska vara med även om det är läskigt.

Prillan och Jan

 
Freja och Flora passade på att sova i sin favoritbädd trots att jag hade tryckt in den under en hylla för att få den ur vägen när jag städade.

Freja och Flora

 
Sent på eftermiddagen åkte Jan in till Norrtälje för att se om vi fått napp och mycket riktigt satt det en katt i buren när han kom fram.

Den är cremefärgad och långhårig med en mängd stora tovor. Jag tror att det är en hane, men jag har inte tagit en ordentlig titt eftersom han var väldigt stressad när han kom fram till katthemmet. Det enda jag kollade var om han var id-märkt, men det var han inte. Vi gav honom det könsneutrala namnet Chris ifall att det visade sig senare att vara en hona. Sen fick han mat och vila.

En person som bor nära där vi fångade in katten sa att katten dök upp för nästan ett år sedan. Den har ändå lyckats få tag på mat och lyckats överleva under den här tiden, men det syns att katten varit hemlös en längre tid.

Chris
 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12