Mera full rulle idag

Idag har veterinär Carl-Petter varit här och kastrerat och vaccinerat katterna. Det var väldigt mycket att göra förutom det vanliga och det var också mer än vanligt. Det var 23 katter som skulle vaccineras. Tre honor och 6 hanar som skulle kastreras.

Vi upptäckte att Ralle förmodligen blivit påkörd vid något tillfälle och lyckats överleva och läka ihop utan veterinärvård. Många av revbenen på vänstra sidan har gått av och sedan läkt ihop felställt. Han verkar inte ha några bestående men av det som tur är. Han saknar en hörntand helt på ena sidan och en är skadad. Förmodligen skett vid samma tillfälle som skadan mot kroppen.

Vi började med killarnas kroppsvård så fort de blev dåsiga och somnade inför kastreringen.

Chris får klorna klippta av Lotta

 

De två nya killarna som kom in igår blev friserade eftersom de båda var i princip bara en enda stor tova. Linton hade också säkert 40 fästingar. Ett tiotal var så stora att de föll av när vi flyttade på honom. Vi har efteråt hittat flera stora fästingar lite överallt på golvet…

Chris var den första som hamnade på trimbordet och blev av med alla tovorna. Han hade bara ett fåtal fästingar. Lite småsår här och där, men för övrigt frisk.

Vi rakar Chris

 

En frisyr börjar skönjas. Sen blev det vaccinering och öronrengöring innan han hamnade under kniven och blev kastrerad och id-märkt.

Chris

 

Mårten fick också sin frisyr påbättrad. Vi grovklippte honom bara när han först kom in. Han var väldigt snäll när vi pysslade med honom då, men det är skönt för oss att passa på när han ändå sover inför kastreringen.

Mårten blir rakad

 

Nya killen, Linton, var inte lätt att raka. Nya fästingar dök upp hela tiden. Han hade stora tovor över hela kroppen. Det måste ha gjort väldigt ont när det spänner i huden.

Linton blir friserad av Monica och Lotta

 

Efter att ha blivit behandlade på alla sätt och vis, fick killarna återhämta sig inne hos sig i undangömmet (lilla karantän).

Linton med ny lejonfrisyr

 

Ralle och Chris funderar på vad som precis har hänt.
– Har vi blivit bortrövade av rymdvarelser…?! Det känns som det hänt både det ena och det andra, som jag inte kan minnas….

Ralle och Chris

 

Vi kollade av Rolles öron för att det ena örat fortfarande inte är bra. Vi tog ju bort en del
av en utväxt i örat när han först kom in och sen har han haft en infektion som
inte velat ge sig. Infektionen är helt borta nu, men utväxten är tillbaka och
den är större. Carl-Petter är övertygad om att det är en elakartad tumör som
växer och att den sitter på ett sätt så att det inte går att operera. Det är inte lätt, men i nuläget har vi gjort allt vi har kunnat för Rolle och har kommit till den tråkiga punkten när det inte finns något mer att göra. Han kommer att få bo kvar hos oss tills vi anser att han mår dåligt och då får han somna in.

Han har haft det bra här hos oss och kommit långt från den rädda kille som kom in till katthemmet i oktober och bott ute så länge utan kärlek och omsorg.

Roland

 

Blixten (Frans) och Sally (Victoria) var här idag. Sally skulle bli kastrerad och Blixten följde med för att få öronen rengjorda. Han är redan kastrerad. Cool kille. Inga problem att vänta.

Blixten

 

Lugn, gosig och jätte vacker!

Blixten kollar läget. Här har jag varit förut...

 

Även Sallys bröder, Veiron och Verner, var här för kastrering. Verner blev jätte kelig när han vaknade från sövningen. Han och Sally är väldigt lika sin mamma Viola.

Verner bara kurrade och skulle vara i famnen och trampa på mig. Sen fick jag lite hjälp att prata i telefonen och att blogga, men han var tyvärr väldigt dålig på att stava 😉

Kelgrisen Verner

 

Även skönheten Nikita var här för att träffa veterinären. Inget allvarligt. Lite dålig i magen, så hon kommer att få medicin att äta, så ska magen bli bra igen. Hon är lika cool hon 😉 Bara ligga och slappa i transportburen.

Nikita

 

Vi har fått en uppdatering från Ros-Anna. Hon har tagit över helt på ett positivt sätt i sitt nya hem och stortrivs. Hon gick runt och nosade första timmen efter hon anlände. Sen satte hon sig till rätta i nya husses knä. Så det är klockrent.

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

 

 

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12