Galen måndag

Av någon anledning är det alltid mycket som händer på måndagar.

Bella fick en son tidigt på morgonen. En liten Benny blev det. Inga syskon för ovanlighetens skull. Mamma är väldigt stolt över den lilla parveln. Han kommer förmodligen flytta till familjen som adopterade Angelina.

Benny

 

Lotta stack näsan i blöt… Nä då, hon skulle snällt städa och Vitnos tyckte inte alls att hon skulle torka på den hyllan som han låg på. En vass klo rakt in över läppen. På med sprit för att dra ut baciller och kyla för att inte svullna upp. Det blev ett rejält hål i alla fall.

Lotta

 

Den slitna stackaren som kom in i fredags blev sövd idag för att bli av med alla tovorna och även bli kastrerad. Det visade sig vara en hankatt vid närmare kontroll. Runt en sådär fem år. Han fick namnet Tuborg.

Det tog en bra stund att arbeta sig igenom tovorna som var i samma grad som Natazzas. Bara en knapp millimeter mellan hud och tova. Inte mycket att spela på. Med en vass sax i handen måste man ha tungan rätt i mun. En tova som jag fick bort på ena sidan av kroppen var cirka 25 cm x 12 cm i ett stycke…

När tovorna sakta började tas bort hade han ärr och sår över hela kroppen och ansiktet. Han har fått otroligt med stryk av andra katter i omgångar. Det var olika ålder på såren. De var inte infekterade som tur var.

Vi rengjorde hans öron och behandlade honom för skabb. Han hade även ganska många små fästingar runt halsen som vi plockade. En hörntand i underkäken var helt avslagen. Och han var smutsigare än smutsigast.

Cecilia och Tuborg

 

Den enda katten som var inbokad på denna omgång av kastreringsdagarna var Sniff. Han vaknade snabbt och tyckte att det var otroligt jobbigt att vara instängd, så han fick komma ut i köket. Han hittade ett bra ställe att sitta och spana på.

Sniff

 

Nya killarna Simon och Herman har fått flytta in i det blåa båset tillsammans med Lussi.

Simon

 

Herman tycker fortfarande att det är lite jobbigt att ha kommit hit. Han gömmer sig bakom storebror.

Simon och Herman
Simon och Herman
Herman

 

Lussi som bara skulle släppas ut av sin ägare när denne skulle flytta utomlands delar box med killarna. Det går bra. Alla är lugna och respekterar varandra.

Simon, Herman och Lussi

 

På eftermiddagen fick vi in en hankatt med ett skadat bakben. Han har förmodligen blivit biten av en annan katt. Katten har hållit till vid en gård i Brottby sedan några år tillbaka. En stor trevlig hankatt. Okastrerad och inte id-märkt så klart.

Killen

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670