Hälften vunnet…

Idag har Tipex lyckats få komma tillbaka in i sitt gömme. Delvis i alla fall. Sonia har tillåtit honom att komma in med halva kroppen. De ligger båda lugnt och fint ihop. Sonia är fortfarande stressad över att ha bytt miljö, men det är fullt normalt.

Tipex och Sonia

  

De rädda kattungarna är fortfarande fräsiga, men de sitter kvar när man kommer in i boxen och de har rört på sig. Det är ett framsteg att de börjar slappna av så pass att det tar sig runt. Äter, går på lådan och kanske busar lite när vi inte tittar. Första dygnet låg de bara i en hög tätt ihop inne i ett gömme och gjorde ingenting. Mamma Ronja gör fortfarande inte mycket när vi är i huset. De har alla olika personlighet. Som jag berättat tidigare har sköldpaddstjejerna eldigast temperament.

De har alla fått namn nu. Raja, Robin, Rose, Rea och mamma Ronja.

Raja, Robin, Rose och Rea

 

Träning pågår med Raja.

Cecilia och Raja

  

Det är fortfarande Raja som har gjort störst framsteg. Jag har kunnat ta i henne och klappa henne med minimalt fräsande. Idag kunde jag ta upp henne i famnen utan att hon såg allt för äcklad ut. Hon var spänd i hela kroppen och beredd på att fly om det skulle behövas, men jag fick klappa henne och hon tittade på mig och hade öronen i normalt läge.

Cecilia och Raja

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12