Händelserik lördag

Dagen började med att vi fick in en av de nya katterna på förmiddagen. En sköldpaddsfärgad hona på 7 år. Hon får heta Märta.

Märta

 

Jag lade bäbisarna på en värmedyna, eftersom de måste ha legat ensamma några timmar. Mamman är väldigt skygg och hade gömt sig i det översta gömmet. Bäbisarna blev kvar där de låg så klart. Jag kissade dem. De var väääldigt kissnödiga och sen bjöd jag på dricka, vilket de glatt tog emot. När de var mätta och nöjda kunde de efter en stund sträcka ut sig på värmedynan.

När de sovit ett tag hos mig i köket lade jag tillbaka dem i boet med värmedynan. Jag tog på mig mina skyddshandskar och lyckades få ner mamman till ungarna. Hon bet mig i handen, men eftersom jag hade handskarna på mig blir det nog bara ett blåmärke. Hon låg kvar hos ungarna sen och lät dem dia.

Småttingarna

 

Kattungarna sprang runt och busade så klart när jag städade på morgonen. När jag skulle hämta vatten var de snabba med att försöka ta en titt på vad som fanns på andra sidan dörren. Där stod Zelma… Killarna tittade nyfiket på henne. Vän eller ovän?

Zelma är lugn och snäll. Hon står stilla, så att kattungarna kan närma sig i sin egen takt.

Timmy tittar på Zelma

 

Timmy fick sällskap av även en intresserad Teddy. Även han stannade till och tittade nyfiket på Zelma en stund. Tiina, en bit bort, upptäckte då att dörren som alltid är stängd var öppen. Sho-Ho00! Hon kom i full rulle och skulle skynda sig ut genom dörren innan den stängdes. Hon tittade inte vart hon sprang. Hon bara sprang. Hon rusade därför rakt in i Zelma. Bonk! Det tog en sekund eller två för Tiina att förstå att det inte var en annan katt hon sprungit in i. När det gick upp för henne att det var en läskig hund hon var super nära fräste hon allt hon kunde och gjorde reträtt i full fart åt motsatt håll. Först då fick bröderna burrig svans. De blev osäkra på hur de skulle göra eftersom Tiina hade sprungit iväg… Men nyfikenheten var större än osäkerheten.

Teddy och Timmy

 

Det har varit en lagom ström med folk här idag. En hel del visningar, men också nya ägare som kom för att hälsa på den/de katter som de tingat.

Timmy blev tingad idag. Han kommer att få flytta tillsammans med Nilla till en barnfamilj om några veckor när Timmy blivit stor nog. Nilla kommer att bo kvar här tills dess.

Teddy och Tiina fick långväga besök och det var inget snack om saken. De stortrivdes med varandra. Mitten på april kommer syskonen att flytta.

Teddy och Tiina

 

Mycket kel och gos blev det 🙂

Tiina charmar in sig

 
Det blir inte mycket bättre än så här 🙂

Tiina

 
Teddy var inte sen med att haka på och charma in sig och göra sig hemmastadd.

Teddy

 

Ros-Anna satt och tittade på. Hon ser ut som en liten mediterande Buddha 😉

Ros-Anna

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12