I 180 från morgon till kväll

Dagen började med besök av två kändisar… Nja, inte direkt helt sant. Jag var nere hos katterna innan klockan sju på morgonen och vårt kända syskonpar kom inte förrän klockan var runt tio. Så nog var det en hel del saker som blev gjorda innan de anlände, men inget av det var så intressant som när Busse och Trulsan kom in i byggnaden 🙂

Trulsan hoppade ut ur sin transportbur på en gång och tog genast för sig. Hon hälsade på alla och kollade sedan in allt i köket.

Jan, Zelma och Trulsan

 

Busse tog det lite mer sansat. Han skulle känna in läget först innan han hoppade fram.

Busse

 

Busse kom fram efter några minuter och hälsade på en glad Zelma innan han fortsatte att kolla in köket tillsammans med Trulsan. Är det likadant som förut?

Zelma och Busse

 

Ralle fick komma ut som vanligt till oss i köket. Han marscherade ut i hallen och skickade en stråle på min jacka…
– Där får du elaka tanten! En hälsning från alla i katteriet!

Det spelar ingen roll, för nästa vecka kommer Lotta börja jobba igen. Cirka tre timmar om dagen, så får vi se vad armen tycker.

Inne i karantän fick jag prata en längre stund med två av våra blyga herrar. Rick och Emmet, som var väldigt nyfikna när jag var inne och städade. De sprang efter mig ut i korridoren, men de var snabbt inne i boxen igen när jag vände mig om och lika snabbt tillbaka ut. Det var riktigt roligt att se dem så nyfikna.

Rick och Emmet

 

Jag och Jan gjorde i ordning undangömmet för kattfamiljen som vi skulle ta emot efter lunch. Vi har ju haft det som förvaringsutrymme senaste månaderna, eftersom mössen förstörde så otroligt mycket där vi förvarade mat, strö, transportburar och en massa annat bra att ha saker förut. Nu åkte allt in till hundarna. Hoppas vi får fram dem när de ska gå hem senare idag!

Ett hundbås

 

När undangömmet var städat och nästan allt var på plats, så passade Zelma på och tog sig ett smakprov.

Zelma

  

Jan åkte iväg efter lunch för att hämta kattfamiljen som vi lovat hjälpa, men när han kom tillbaka så hade han bara två stycken katter med sig. En av kattungarna hade de lyckats placera ut själva och de två kastrerade hanarna skulle bo kvar, så en dräktig hona med en unge från en kull i höst anlände till katthemmet på eftermiddagen.

En kolsvart dräktig kattfröken på 2,5 år som heter Bella, samt…

Bella

 

…hennes dotter, Angelina, som är 4 månader och semilånghårig.

Angelina

 

Vi fick en hel del färsk fisk till katterna i dag från Peggy. Det tackar vi för.

Några abborrar

 

På eftermiddagen hittade jag en djupt sovande Ragnhild. Skönt att se att en blygis kan slappna av så pass fast vi håller på och stökar inne i katteriet.

Ragnhild

 

Tequila var här på besök på eftermiddagen för att jag skulle göra rent hennes öron. 

Tequila

 

Upptäckte då att hon förmodligen hade en öroninflammation, så det blir ett besök till veterinären sen för vår keligaste dam.

Tequila

 

Jag hade en visning vid 16-tiden som resulterade i att Juno blev tingad och han flyttar på måndag till sin nya familj.

Juno

 

Jag säger ett stort tack till Ann som tog hand om katteriet idag medan jag flängde runt med en massa annat 🙂 Nu ska jag ta hand om några abborrar, men först ska jag pussa på två små katter som kommer kurra som galningar och ge oss en gosattack när vi kommer innanför dörren. Spelar ingen roll om jag går hem 20 gånger om dagen. De är lika gosnödiga varje gång!

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670