Jackpott

På morgonen fick vi ett samtal från damerna i Edsbro om att de två sista kattungarna blivit infångade och de skulle komma förbi med dem. Det gick väldigt bra att släppa in de två nya kattungarna till de andra. De verkade inte vara fullt så rädda som de andra när de först kom in.

Nya kattungarna

 

Det tillfälligt saknade syskonet uppe på skåpet mår bra. Den kommer ner och äter och går på lådan, men nu ska det bli ändring på det.

Den rädda katten

 

Nu när jag fått tillbaka fällan, så laddade jag den genast med god mat och lämnade den inne i karantän.

Fällan

 

Under tiden, i köket, hade Zelma boat in sig i Theas mysiga hus. Trots att hon har ett eget hus att bo i. Vad skulle lilla Thea hitta på då… Som huslös? Nöden har ingen lag.

Thea och Zelma

 

Efter bara en timma hade jag kattungen i fällan. All mat var upp äten. Den var inte alls orolig när jag kom och skulle släppa ut den ur buren. Klart den inte ville att jag skulle ta i den, men den var inte hysteriskt rädd heller.

Åter nere på jorden

 

Senare på eftermiddagen straffade synden sig själv…

Hemlös Zelma

 

Findus är en gammal katt som har bott på pensionatet i snart två månader. Hans gamla matte ligger på sjukhus. För en vecka sedan började Findus inte må så bra och ville först inte äta. Sen började han kräkas galla hela tiden. Han blev uttorkad och tappade ganska snabbt vikt. Carl-Petter tittade på honom och vi tog blodprover. Det visade sig att Findus hade leversvikt. Han fick mediciner och extra vätska. Nu börjar han bli lite piggare, men han är fortfarande mager. Jag beslutade att låta honom få vara i köket för att han skulle få mera sällskap.

Det är Findus som ligger i Zelmas hus och vräker sig… Då vart hon huslös…

Findus

 

Jag har hållit på ett tag i dag med att sätta adresser på alla tidningar som ska skickas ut. Det var ett helt företag att få Outlook att skriva ut adresserna i form av etiketter. Nästan så att det hade gått fortare att skriva allt för hand… Ja, nu är jag på gång i alla fall 🙂

Cecilia

 

Vi har fått en hel del visningar inbokade i veckan. Det är roligt. Nu kanske det kommer röra lite på sig. Det behövs. Det är så många som varit här länge nu.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12