Kattbiten

Jag blir inte helt sällan biten i mitt jobb och eftersom katten har vassa tänder kommer bakterierna lättare in i mjukdelarna. Läser man man i olika källor pratar man om allt från 50 procent enda i upp 80 procent av alla kattbett leder till infektion.

Jag har genom åren byggt upp en resistens för bakterierna i kattens mun. Jag har räknat på min infektionsprocent och den hamnar på runt fem procent. Denna gång var en sån gång tydligen.

Jag svullnade upp i fingret och på handen, men det är inget konstigt. Jag har ifall-att-antibiotika just för sådana här tillfällen, så jag kan tjuvstarta innan jag kan träffa en läkare. Nu hann jag få smärta från bettet upp till armbågen och jag ringde 1177 för att höra om jag skulle ha is i magen eller åka in. De ville att jag skulle åka in.

När jag kom in på akuten hade jag smärta upp genom hela armen och upp i kinden, samt att jag kände mig febrig och allmänpåverkad.

Utanför akuten fick jag prata med någon i en porttelefon och de ställde Corona-symtom relaterade frågor. Jag trodde nästan inte att jag skulle få komma in för att jag kände mig febrig.

Cecilias hand
Cecilias hand

Det gick snabbt på akuten. Stick i fingret för att kolla snabbsänkan och en sårodling. Lite rita på handen var svullnaden befann sig just nu. Recept. Order att komma tillbaka om jag blev sämre. Min stelkramp är maxpåfylld sedan tidigare. Sen ut. Allt på typ 90 minuter.

Cecilias hand
Cecilias hand

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12