Katten Fia kom hem – efter fyra år

NORRKÖPING
Katten Fia försvann i Nyköping för fyra år sedan. Nu har hon återfunnits och återförenats med sin rätta ägare.

image
Fia

Fia, som fyller nio år i september, vistades i en lägenhet i Nyköping i tre veckor efter att lägenhetsinnehavaren – som tagit hand om Fia – avlidit. Fia matades sista tiden via brevinkastet. När hyresvärden häromdagen skulle röja upp i lägenheten, var avsikten att avliva Fia. Men Fia var märkt och registrerad och togs omhand av Föreningen 9 Liv i Östergötland. Efter veterinärbesök fick hon ett tillfälligt boende hos Maria Karlsson, engagerad i katträddarföreningen, innan Rut Andersson från Nyköping kom och hämtade henne på onsdagen.

– Mitt barnbarn Isabel och hennes familj, som bor i Nynäshamn, äger katten, berättar hon.

Rut säger att familjen fick en glädjechock när den fick höra att katten Fia överlevt och nu ska få återförenas med sin riktiga familj.

– Vi var kattvakt när den försvann, berättar Rut, som gjorde allt hon kunde för att få veta vad som hänt Fia. Hon letade överallt och annonserade om försvinnandet – utan framgång.

– Jag trodde att hon blivit överkörd, säger Rut och berättar att det aldrig tidigare inträffat att katten försvunnit när hon vaktat den.

Maria Karlsson och övriga involverade i fallet Fia är glada över att kunna överlämna henne till sin rätta ägare:

– Fia har blivit väl omhändertagen av mannen i Nyköping och fått mat. Vi får in katter varje dag, men det är viktigt att man inte bara märker katten utan också inregistrerar den hos SKK (Svenska Kennelklubben), säger Maria Karlsson.
Av Henrik Johansson
NT.se

image
Matte och Fia

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21