Katten Melvin älskar virkade sötsaker

Glöm möss och småfåglar.
Katten Melvin i värmländska Deje släpar helst hem virkade bakverk.

– Det är en massa, massa kakor, säger Mia Jacobsson till Aftonbladet.

image

Till en början bar den ettåriga katten Melvin hem stickade och virkade mössor, pannband och vantar.

Leveranserna var rätt så sporadiska.
Men nu de senaste månaden har han samlat ihop till ett eget konditori med muffins, kokosbollar och dammsugare, skriver Värmlands Folkblad. 
Alltihop är i virkad bomull.

– Han är så stolt över de här bakverken, säger Mia Jacobsson.

Flera olika sorter
I skrivande stund har han samlat ihop 19 stycken som Mia samlat ihop på ett kakfat och ställt på ett bord. Och han kontrollerar ofta att samlingen är intakt.

– Han kommer aldrig hem med en och samma kaka, det är aldrig samma sort. Och han är så stolt och det är som att han vet att det står på kakfatet. Han slår en lov runt dem varje dag och kollar så att de är kvar.

”Stor virkad tårta”
Melvin är ute varje dag så länge någon är hemma i huset. När det är dags att släppa in honom ligger det en virkad godsak utanför dörren som han hämtat någonstans i från. I bland är han ute upp emot två timmar, andra gånger bara en halvtimme. Men oavsett hur länge han varit utomhus har han med sig något nytt till sitt tygkondis.

Vid ett tillfälle såg Mia Jacobsson hur Melvin tassade på gräsmattan med något vitt i munnen. Hon trodde att det var en fågel, den verkade vara tung och han fick emellanåt släppa den och pausa.

– Men det var en granne som såg och han skrev i ett meddelande att han sett Melvin komma med en stor virkad tårta, säger Mia Jacobsson.

”Helt nya”
Melvins hobby har fått uppmärksamhet i grannskapet, berättar hon. Först genom att familjen frågade om det var någon som saknade de virkade bakverken.

Grannarna är nyfikna och frågar om Melvins senaste fynd. Men var de kommer ifrån är en gåta.

– Vi funderar på om det kan vara från garnaffären här uppe i Deje. För de är helt nya och är helt rena, säger Mia Jacobsson.

Aftonbladet har sökt innehavaren av garnaffären, som ligger runt 500 meter från hemmet, men utan att ha fått något svar.

Vet du något mer om katten Melvins tygkondis? Tipsa oss här!
Ida Gustafsson
Aftonbladet

image
Melvin

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21