Katter och prylar

Dagen började med att jag åkte fem mil för att möta upp veterinär Carl-Petter och hans assistent Asta. Jag skulle hjälpa dem med att fånga in katter som skulle kastreras. Katterna var alla väldigt skygga och det var därför som de hade bett om hjälp. 

Efter att vi slingrat oss fram på småvägar en bra stund dök den lilla stugan i skogen upp framför oss. Vi parkerade och började göra oss i ordning. Tog fram våra transportburar, handskar och fångsthoven, men då visade det sig att när ägaren varit där kvällen innan för att ställa ut mat hade han av misstag ställt in kattluckan fel, vilket innebar att katterna inte kunde ta sig in i huset. Tanken var att de skulle gå in och äta och sedan inte kunna gå ut genom luckan igen. Då skulle vi kunna fånga in dem ganska lätt, men nu när de var utomhus, så var det omöjligt.

Ingång från altanen

 

På vägen hem stannade jag för att handla kattungemat, vilket var helt slut och då hittade jag en fågelautomat, som man kunde sätta fast på fönstret… Jag tänkte att det vore en spännande aktivering för katterna om fåglarna nu kan tänkas lockas till fönstret.

Fågelautomat

 

Idag kom den lilla loppisannonsen ut i NT.

Loppis

 

Ta ett tag på loppisen…

Klockan 14.00
Klockan 18.00

 

Paus för middag.

Rottie och Zelma

 

Åter till stora salen och några timmars jobb.

Klockan 22.00

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

 

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12