Kattmamma +1

En kattmamma kom in idag med en nyfödd kattunge. Mamman har gått ute i över ett år i Rimbo. Man hade satt upp lappar i omgångar, men utan resultat. Mamman är blyerts grå och helt tam. Hon valde att föda sin unge under en trappa hos den familj som hörde av sig till oss.

Vi har döpt henne till Tofta. Hennes lilla unge är en hona och döps till Trexi.

Trexi väger 130 gram och med mitt nu tränade öga bedömde jag att hon föddes för knappt två dygn sedan.

Tofta med nyfödd bäbis

 

Jag mailade till tidningen i förra veckan och tipsade dem om att komma hit och göra ett reportage om loppisen och öppna huset, men jag har inte hört något tyvärr…

 

En hona till kom in idag på grund av allergi. Det var ett par som hade adopterat ett barn från Syd Amerika och det visade sig att barnet inte tålde katten. Siri är 7 år och har stått på väntelistan en längre tid. Hon har bott hos bekanta under tiden.

Siri nummer 2

 

Jag har hunnit foga plattorna i lilla köket i nya karantän. Putsa lite till, sen väntar vi på vatten 🙂

Lilla köket

 

Storm har blivit tingad idag. Han kommer att flytta till ett hushåll på landet. Det finns en honkatt i hushållet redan. Hon är 13 år och jätte busig. Hon miste sin kattkompis i december och saknar någon att umgås med. Familjen är också redo nu för en ny katt i familjen.

Storm

 

Jan tillverkar skyltar till loppisen på lördag.

Jan skapar skyltar
Passa på att måla ute i solen

Jag som egentligen är ledig idag, men inte kunnat hålla mig härifrån på förmiddagen, har nu sent på eftermiddagen kunnat ägna mig åt ett av mina små projekt. Jag har länge tänkt att göra en dörrstopp till dörren på katthemmet nu när det börjar bli varmt och man vill ha dörren öppen. Förra veckan målade jag en sten svart…

…Nu fick den några flera detaljer 🙂

Lättskött huskatt

 

Fick ett samtal precis innan stängning om en vildkatt som en bonde åkt iväg med och skulle avliva. Det visade sig att hon hade fem kattungar, som de ogärna ville åka iväg och avliva. De ringde hit och självklart fick kattungarna komma hit. Nu är det proppfullt på katthemmet kan jag säga!

Kattungarna är på sin åttonde vecka. De tyckte att det var ganska läskigt att transporteras, men de gick alla att hantera. Tre flickor och två pojkar. Två av tjejerna är faktiskt röda! och en är grå. Alla i bra kondition.

Fem småttingar

 

Hungriga var de. Det gick bra att äta tonfisk fem minuter efter ankomsten 🙂 Vilket visar för mig att de inte var helt vettskrämda för oss och situationen. De kommer att acklimatisera sig fort. De bor med Tofta och Stisse. Jag skulle ha velat ha dem med mammorna Sascha och Samira och deras kattungar, men även dessa småttingar måste sitta isolerade från de andra. De måste bli vaccinerade och avmaskade. Kollade för öronskabb osv.

Hungriga

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12