Kitty dumpades – hittad via Facebook

Siv Persson, 65, brister nästan ut i gråt när hon pratar om Kitty.

Den rödfärgade katten är tillbaka efter en flera veckor lång mardröm.

Kittys nya familj dumpade henne – och tack vare Facebook kunde hon överleva och komma tillbaka till Siv.

– Det är precis som en katt kan slängas hit och dit, jag blir så förbannad och ledsen. Jag har mått så dåligt, säger Siv.

image
Katten Kitty. Foto: Christer Gallneby /Värnamo Nyheter

 
I flera veckor hade Kitty vankat omkring, skadad och orolig, i villakvarteret i Värnamo, när Siv Perssons kompis såg notisen på Facebook.

Hon kände igen katten, ringde till Siv och visade:

– Jag bara skrek rakt ut, säger Siv Persson, 65.

I nästan en månad hade katten befunnit sig i området, rädd och hoppandes på tre ben eftersom det fjärde var insnärjt i halsbandet. Familjer i området hade ställt ut mat.

– Hon hade varit i slagsmål med flera katter och var helt undernärd. Hon var jätteskadad. Jag höll på att svimma, säger Siv.

Några veckor tidigare hade Siv, i förhoppningen om att Kitty skulle få ett bättre liv, överlämnat henne och Kittys källing till en man från en ort några mil bort.

“Kitty har haft ett helvete”

Mannen berättade att han hade ett stort fint hus som Kitty och kattungen skulle få bo i, och kom tillsammans med sin son, i tioårsåldern, och hämtade de två katterna.

– Jag sa att han fick dem på ett villkor, att om det inte går så “snälla lämna tillbaka dem, för Kitty har haft ett helvete innan och hon ska ha det bra nu”. Han lovade att det inte var några problem, säger Siv.

Men en kort tid senare började Siv ana oråd. Plötsligt såg hon att kattungen lagts ut till försäljning på Blocket.

– Jag blev så jädra förbannad och tänkte “Vad fan håller han på med?”, säger Siv.

Siv berättar att hon ringde till mannen som varit och hämtat katterna – men att han då hotat och trakasserat henne.

– Han förvrängde sin röst och skrek att jag skulle passa mig, att han skulle knulla mig och att jag var en jävla kärring. Han sa att han hade grillat katten och sen gapskrattade han.

“Är så himla gosig”

Nu håller Kitty som bäst på att repa sig. Hon har varit hos veterinären flera gånger där hon två gånger blivit nedsövd under behandlingarna. Vid det första besöket fick hon sys med ett 15-tal stygn under benet, eftersom huden blivit sönderskavd ner till benet.

Veterinärbesöken har kostat skjortan för Siv, som säger att hon har en ansträngd ekonomi.

– Jag har så mycket räkningar på lilla Kitty nu, men det är hon värd. Jag bryr mig inte om pengarna i det här läget, säger Siv.

Den senaste veckan har Kitty ökat nästan ett kilo i vikt och tar små steg mot att må bättre. Trots missödena senast hoppas Siv att hon i framtiden kan hitta någon som kan ta bättre hand om katten.

– Hon ska kunna vara ute, det ska en katt få vara. Jag hoppas att ett äldre par, eller någon annan som har mycket tid, kan ta hand om henne. För hon är världens snällaste katt, hon är så himla gosig.

Av Jens Dahlkvist
Expressen.se

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21