Lite allt möjligt

Lotta och jag har städat och plockat i köket efter elektrikern. Vi fick plocka bort en hel del saker, för att han skulle komma åt ordentligt. Vi har skruvat upp lite saker. Nu väntar vi bara på de två saknade luckorna till diskbänksskåpet. De ska visst dyka upp den 23/2.

99 % klart

Sen har jag hunnit foga det sista inne på katteriet som jag inte hann med förra veckan. Imorgon när det torkat ordentligt ska jag putsa upp det. Eller så sätter jag praktikanten på det 😉 Det ska finmålas runt om där jag råkat gegga lite med fogen… :O Sen blir det fint och lättstädat även där.

Arbetsbänk i katteriet

Idag har Jan börjat så smått med taket i karantän. Han har tidigare målat stora skivor, som nu ska upp i taket för att få en slät yta. Stockarna kommer fortfarande att sticka fram, men vi täcker plankorna. Lite synd, men det är för hygienen. Sen tror jag att det ändå förhållandevis lilla utrymmet kommer upplevas mycket ljusare. Nästa vecka kommer vi att börja lägga spån på golvet.

Jag och Lotta har i omgångar hållit på med olika ljud bakom huvudena på de vita kattungarna för att kolla om deras hörsel är okej eller inte. Finns tydligen bara ett test man kan göra för att kolla hörsel på hund och katt som är 100 % tillförlitligt. Det är ett BAER-test. Där måste djuret få en lugnande spruta först. Efter det för man in ett slags öronproppar i örat och kan då skicka in impulser i hörselgången som då i sin tur registreras av hjärnan. Sen kan man bedöma om djuret hör eller inte. Det är visst en så hög siffra som 40 % av alla vita katter som blir döva. Speciellt om de har blå ögon. De föds inte döva, utan hörselorganen börjar förtvina när kattungen är ungefär en vecka gammal och de är oftast helt förstörda när katten är två-tre veckor gammal. Vi ska fortsätta prova, för vi är inte helt hundra ännu. Sen får Carl-Petter titta på dem nästa vecka när han kommer.

Vi har även ett besök inbokat i morgon, som är intresserade av att adoptera Siri och Rosie. Håll tummarna 🙂

Roland har fått en ny hylla i sitt bås. Han mår så himla mycket bättre nu när örat är bra.

Roland

Rumskompisen Smilla säger: – Tjabba! 

Smilla


Rapport:
Igår kväll kom Tigris upp i sängen för första gången och hon la sig på min mage på en gång. Sedan gick hon och la sig hos husse. Där låg hon och Be-Biz hela natten. De låg med bara några centimeter mellan varandra. Det känns väldigt bra 😀

 

  _____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro nummer är 495-5670