Liten tjej

Jag kan aldrig nog understryka hur viktigt det är att planera för sina husdjur (oavsett din ålder) för vad som ska hända med dem om du blir sjuk eller faller ifrån.

Det är inte självklart att anhöriga vill ta hand om din katt. De kanske inte ens har lust att lägga ner tid på att hitta ett nytt hem åt din älskling, utan åker till en veterinär och avlivar den. Det är vanligare än man tror. Vissa kliniker tipsar om att kontakta ett katthem, men även det är för jobbigt för många och väljer ändå att avliva katten.

Det är tyvärr även många katter som lämnas kvar utomhus vid sitt hem. Utan tillsyn. Och det är inte bara de personer som inte har anhöriga eller vänner. Det gäller oftast mer de med anhöriga!!

Visst är man ledsen när en anhörig går bort, men katten är en levande varelse som inte får glömmas bort.

Bäbis matte blev sjuk och hamnade på sjukhus. Efter några veckor avled matte. En väninna hade sett till Bäbis under tiden matte var på sjukhuset, men nu när matte var borta tyckte anhöriga att väninnan kunde sluta åka hem och mata katten.
– Katten klarar sig själv.

Snälla skriv ner vad du vill ska hända med din katt/dina katter. Om du inte har någon som kan hjälpa dig med katterna ring katthemmet. Skriv en lapp och lägg i din plånbok att du har katter hemma och att sjukhuspersonalen ska ringa katthemmet.

Vi har flera personer där vi har nycklar hem till där vi kan åka och hämta katterna alternativ åka och mata om det händer något.

Planera för kisse <3

Bäbis
Bäbis

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12