Mager, minst sagt!

Allt stannade upp på katthemmet efter det att jag fick ett samtal om en upphittad katt som var i mycket dåligt skick.

Kvinnan som hittade katten hade sett den sitta vid vägkanten och hon trodde först att den var skadad. Hon stannade för att titta efter och upptäckte då att det var en totalt utmärglad katt, som helt enkelt var för svag för att ta sig någon stans. Det var därför som den bara satt där helt stilla. Hon tog katten och åkte iväg till närmaste veterinär, men de hade inte tid att titta på katten eller komma med goda råd…

Personalen på Granngården i Rimbo gav kvinnan som hittade katten katthemmets nummer och hon ringde hit och frågade vad hon skulle göra. Jag sa så klart att hon skulle komma hit på en gång.

Väl här så måste jag säga att det var en sorglig syn att de denna unga katt som det bokstavligen bara var skinn och ben kvar av. Bara en enda stor tova på ryggen och sidorna av kroppen.

Natazza

 

En liten kattflicka som vägde 1,52 kilo och det inklusive tovorna. Jag ringde till Carl-Petter och han sa att jag skulle ge katten extra vätska och sedan skulle hon få vitaminspruta m.m. imorgon när han tittar förbi katthemmet om det inte gått för långt. Hon är så mager att lever och njurar kan ha börjat brytas ner.

Natazza

 

Hon fick extra vätska och sedan valde jag att ta bort de värsta tovorna, för att ta bort obehaget som de orsakade.

Natazza

 

Detta hamnar helt klart i kategorin “värsta tovorna”.

Ewa och Cecilia

 

Kattflickan som fått namnet Natazza av sin räddare, var mycke magrare än Ninni var när vi fick in henne. Ingenting kvar. Kroppen går på sparlåga för att hålla igång de viktigaste funktionerna. Inte långt kvar tills kroppen ger upp.

Vänstra sidans tovor är borta. Nu kan man se hur mager hon verkligen är.

Natazza

 

Natazza satt stilla hela tiden och vände sig vartefter så att jag lättare skulle komma åt att ta bort tovorna. Jag förundras över hur de kan förstå att man hjälper dem.

De värsta tovorna fick jag bort efter lite pyssel. Ingen snyggklippning denna gång, utan målet var bara att ta bort plågan som tovorna orsakade.

Natazza

 

Mer tovor än katt!

Natazza

 

Jag hittade faktiskt en burk med lättsmält högenergi mat som jag tänkte bjuda på efter friseringen. Natazza satt och halvsov på bordet i köket, men när jag öppnade burken så hoppade hon till och kom i illfart mot mig. Hon var hungrig! Hon visste vad ljudet betydde.

Mmm… Det var gott med mat!

Natazza

 

Hon åt små, små portioner i tre sittningar. Hon fick i sig knappt en tesked totalt. Jag ville inte att hon skulle få ont imagen eller kräkas upp maten, men hon fick inte i sig så mycket att detvar någon risk. Sedan somnade hon på en värmeplatta, men efter en stund hittade hon Zelmas korg. Där slocknade hon helt. I tryggheten.

Natazza

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670