Mamman fångad

Idag på morgonen kom den saknade kattmamman in till oss. Hon är vildfödd enligt dem som fångat henne. Hon är väldigt skygg och försiktig, men jag skulle inte bedöma henne som helt vild. Jag kunde ta i henne medan Lotta gav henne Frontline för hon hade löss. Det var lite pyssel att få tag i henne, men vi kastade en filt över henne. Hon sprattlade lite, men det var inget mot vad helt vilda katter gör… Jag blev inte riven eller biten. Sen när hon fick komma in i båset med sina ungar lade hon sig på en hylla och andades med öppen mun. Det var väldigt stressigt för henne att bli infångad, transporterad och sedan hanterad av oss.

När jag var inne några timmar senare för att ge ungarna mat, så låg hon kvar när jag kom in i boxen. Hon fräste inte åt mig eller gjorde någon ansats till att fly undan. Hon såg lite misstänksam ut, men jag fick vara där inne. Hade hon varit helt vild hade hon gömt sig.

Hon är en väldigt vacker katt. Hoppas bara nu att hon vill ta sig ann kattungarna igen efter att ha varit utan dem i två dygn.

Lolita

Har ställt in kisslådor till kattungarna, som de faktiskt börjat använda 😀

Duktiga små

Jag fortsätter och är mat tant åt Leo. Han försökte dricka lite på fatet idag, men det var inte lika bra som att sitta hos mig och snutta på flaskan. Det är ju inte bara mat. Det är ju socialt också. Både för mig och honom. (Inte lätt att fota sig själv, men det blev inte så tokigt)

Cecilia och Leo

Det här är den bästa sidan av mitt jobb! 😀

Mindre roligt är det när de blir sjuka, dör eller när det saknas pengar att ta hand om dem. Måste säga nej till så många katter som behöver hjälp. Väntelistan är lång för att få komma till katthemmet.