Maxx-update

Maxx har verkligen haft otur. Han adopterades ut till en familj i maj och jag berättade det som jag berättar för alla när de är här; om kattens bakgrund, vad man ska förvänta sig när man kommer hem och om man har andra husdjur och många andra tips och råd. Man får även de viktigaste skriftligt. När de var här på visning fick de inte bara klappa Maxx, de fick till och med hålla honom i famnen! Allt kändes jätte bra och de var införstådda med hur det skulle gå till.

Tre dagar efter att Maxx flyttat fick jag ett telefonsamtal om att det inte var som de hade tänkt sig för att Maxx bara gömde sig. De hade sett att han ätit och varit på lådan, men de visste inte var han gömde sig. Jag förklarade att det var normalt och att de skulle ge Maxx tid att landa.

Efter ytterligare två dagar fick jag ett mail om att de ville lämna tillbaka Maxx för att det var inte den katten som de ville ha. De var otroligt besvikna på mig för att jag hade sålt en vildkatt till dem. Jag stod med gapande mun medan jag läste mailet, men jag blev snabbt irriterad över att de förväntade sig att det skulle gå så himla snabbt! Ett nytt irriterande fenomen som uppstått i mycket nu för tiden. Ingen har något tålamod!

Jag förklarade återigen om att de måste ge honom mer tid, men de ville inte lyssna. De ville lämna tillbaka honom, men de visste inte hur det skulle gå till för när de hade dragit fram honom från under sängen, så hade han rivit husse och sedan studsat på väggarna. De tog inte till sig något som jag sa.

De slutade med att de lånade en fälla på ett annat katthem i Stockholm och dök sedan bara upp med Maxx hos oss. De upprepade att de var väldigt besvikna på mig för att jag hade sålt dem en så hemsk vildkatt! Och de ville ha tillbaka sina pengar. 

Jag öppnade fällan. Maxx klev ut. Jag lyfte upp Maxx och satte honom på höften. Jag tittade stint på paret. Jag sa inget. Bara stirrade på dem tills de började skruva på sig. Sedan gjorde jag en min som sa: Vildkatt!? Visst! Och gick iväg med Maxx.

Kort tid därefter hade jag en visning där man sökte efter en kamrat åt en ung hona och jag föreslog Maxx. Jag berättade om hans bakgrund och hans strapatser vid första adoptionen. Man skakade på huvudet och tyckte att det var absurt att man inte kunnat ge katten mer tid. Efter tre besök beslutade man att Maxx var rätt katt och han fick flytta. 

Redan nästa dag kom Maxx tillbaka för att han hade gömt sig under sängen och när nya matte, efter två timmar i nya hemmet, försökt dra fram honom och Maxx hade då, inte med flit, rivit henne på kinden. Hallå! Två timmar efter ankomsten skulle han fram från sitt gömställe! 

Nu blev det tredje gången gillt! I denna familj hade man två katter och råkat ut för problemet att den ena ville ha mer närhet och lek än den andra ville ha. En lösning kan då vara att skaffa en tredje katt som agera brygga. En katt som är artig och inte är på den som inte vill, men samtidigt vill ha närhet och lek med den som vill. Min tanke var att Maxx skulle vara perfekt för denna uppgift. 

Här kommer första rapporten:

Hej Cecilia,
en liten uppdatering från oss!

När vi kom hem igår släppte vi ut Ernst (Maxx) vid kattlådorna; han smög ut, nosade omkring lite, nosade sig vidare ut i hallen, och smet sen in under sängen. Vi stängde dörren om honom och gick in till Solveig och Louis så att de skulle få lukta på hans filt. Solveig verkade inte riktigt förstå, Louis fräste. Sen fick de gå ut och nosa runt medan vi hade Ernst instängd i sovrummet ett tag.

När vi öppnade till honom befann han sig uppe i sängen och nosade runt, men pep snabbt in under sängen igen. Lite senare hade han förflyttat sig till fönsterbrädan, där han låg gömd bakom vår gardin. Där upptäckte Solveig honom och smög fram för att hälsa, se bilderna 🙂 Inget fräs från varken Solveig eller Ernst. Solveig är lite avvaktande och rädd, men samtidigt väldigt nyfiken. Louis fräser när Solveig kommer för nära och är lite allmänt grinig och vill vara ifred. Men han kommer över det! Vi har inte märkt ifall Louis och Ernst har hälsat ännu.

I natt förflyttade sig Ernst från sitt senaste gömme (under en byrå i sovrummet) till under soffan i vardagsrummet. Först då vågade Louis smyga sig in i sovrummet för att lägga sig och spinna nöjt mellan oss i sängen 🙂 Större delen av morgonen spenderade Ernst under soffan, men när Victor duschade (han har semester och är hemma) så smög han in i sovrummet igen. Vi var och handlade när jag slutat jobbet, när vi kom hem hade han flyttat sig till under badkaret. Vi tycker att det är positivt att han är ute och rör på sig litegrann i af! Han har inte ätit något än, vad vi vet. Han kan ha gått på lådan och kissat i natt.

Det går himla bra tycker vi, han får ta den tid han behöver för att komma fram. Louis är ju lite kinkig, men vi har tilltro till att det kommer lägga sig också 🙂

Med vänlig hälsning
Lisa & Victor

Solveig
Solveig
Solveig och Maxx
Solveig och Maxx

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21