Möblera om…

Storstädningen fortsätter idag. Får hjälp av Lotta. Vi skrubbar från tak till golv. Möblerar om en del i katteriet. Både för att kunna städa lättare, men också för att flytta på några katter som inte trivs ihop.

Sotis och Esmeralda har bott tillsammans med några kattungar ganska länge nu, men plötsligt har jag börjat hitta bajs i ett gömme högt upp. Det tyder på att någon inte trivs. Jag visste inte vem det var, men jag misstänkte att det var Esmeralda. Nu på morgonen fick jag till min förvåning se Sotis ta ett brottar grepp om Esmeralda när hon kom ner för att äta. Hon skrek och han höll i. Hon blev så rädd att hon faktiskt kissade på sig. Jag sprang in på en gång och hojtade till. Sotis släppte henne genast och tittade storögt på mig, som en liten pojke:

– Jag har inte gjort nåt.

Han såg helt och fullkomligt oskyldig ut.

– Mej lurar du inte! Jag såg faktiskt vad du gjorde!

Sa jag lite surt medan jag tog Esmeralda med mig ut. Det var nog första gången som hon uppskattade att jag lyfte upp henne. Jag kunde inte vara arg på Sotis, för han är en riktig charmör. Esmeralda får nu bo i en av de större boxarna med Tjejen, Skorpan, Eduardo och Tomas, samt lilla Ella.