Mycket pyssel

Det har varit full rulle här sedan tidigt imorse. Först att städa som vanligt, men också skriva in de nya katterna och kolla deras hälsostatus. Vi tänkte försöka hinna med allt innan öppna lördagen började.

De nya katterna är fortfarande väldigt stressade. Jag upplever dem inte som skygga, utan de uppför sig på ett annorlunda sätt för att de är så stressade. Jag har inte varit med om detta hos någon annan katt vi tagit emot. En av de yngre gjorde på sig när jag tog upp den för att kolla den. Sedan blev den helt apatisk och bara satt där. Det gör ont i hjärtat. De kan inte ha något förtroende för människor. En av de lite större katterna blev hysterisk när jag höll i den och Lotta skulle klippa klorna. Slutade med att jag blev biten i pekfingret. Jag undrar vad de varit med om?

Jag kollade av dem i alla fall för att se vem som var vem. Kolla öron, ögon, tänder. Några hade en hel del gegga i öronen, men jag hittade inte några kvalster. Så de var säkert bara smutsiga. Alla blev vaccinerade, chippade och avmaskade. Även fotade och utlagda på hemsidan.

Laila, Lena, Lenita och Lisen
Lisa, Lina, Lotta och Liv

Lina blev adopterad nu på förmiddagen av en familj som väntat på att jag skulle få in kattungar. Hon fick flytta på en gång till sitt nya hem.

Lisen som är den katten som jag isolerade från de andra. Även hon var väldigt grinig i natt när de kom, vilket är förståligt, men nu på morgonen var hon super kelig trots sin övre luftvägsinfektion. Hon snackade med Zelma och strök sig mot henne. Zelma blev väldigt paff av kärvänligheten. Lisen fortsatte att stryka sig mot allt och alla. Jag tror att fröken är lite brunstig…Lisen

Jag har lagt upp en filmsnutt på kelgrisen. Titta här på filmen på Lisen.

Lisen

Öppna lördagen har varit väldigt givande även om det inte har var jätte mycket folk som kom. Det var flera som kom endast för att titta på katt att adoptera. En man blev intensivt uppvaktad av Johanna. En barnfamilj tittade på flera katter, men ingen kunde bestämma sig på en gång, vilket är sunt tycker jag.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
  
  

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12