Mycket på en gång på Norrtälje Katthem

Idag har det varit en kaotisk dag. Det har hänt massor utöver det vanliga jobbet. Vet inte vart jag ska börja… 

Jag har fått en förfrågan om att prata om katthemmet verksamhet på Returskänken. Preliminärt datum är 22 mars. Ska bli riktigt roligt. Ska fundera ut en bra presentation. 

Jag har mailat till IKEA Family med frågan: Om de kan vara intresserade av att göra ett reportage om vårt köksbygge eftersom det är ett IKEA kök och då med mycket speciella lösningar i vår gamla drängstuga. Vi får se vad vi får för svar. 

Jag var på apoteket och hämtade ut mediciner och avmaskning till katterna. Notan hamnade på 2838 kronor… Oj oj oj… 

Alla sponsorerna har mysteriskt försvunnit från bloggen… Fick pyssla ett bra tag för att få tillbaka dem. Tur att jag gått kurs i hur man gör hemsidor för en så där 10 år sedan. Blev webdesigner, som det så fint heter. Kunskap är aldrig fel att samla på sig 🙂 Då hade jag andra planer, som inte gick att fullfölja så som jag tänkt mig, men vägen ledde ju hit till slut. Allt har en mening! 

Eva, en av våra medlemmar, har lagt ut lite saker på Tradera, som ska säljas för katthemmets räkning. Bland annat objekt nr 128441315 

Fick in ett samtal om en ung honkatt, som hittats frysande ute. De visste inte alls vad de skulle göra med henne. Stort hjärta som man har, så fick hon komma hit. Den har säkert inte varit borta från sitt hem mer än någon eller några dagar. Kanske löp som gjort att hon kommit bort och inte hittat hem.  De som hittade henne hade sett henne sitta vid vägkanten och inte flyttade på sig. De stannade och skulle se om hon blivit påkörd och var skadad eftersom hon bara satt där. När de kom fram, så skrek katten. De visste inte om de skulle våga ta i den eftersom den skrek så konstigt, men till slut så kom katten upp i famnen. Katten var otroligt tacksam och burrade in sig och kurrade. Hon var jätte kall och frös. 

Hon blev döpt till Roxie. Hon är inte id-märkt. De som hittade henne skulle sätta in en annons i NT åt oss och även knacka dörr i området där de hittade henne. Jag satte in henne till de två nya småtjejerna Freja och Flora. Det första Roxie gjorde var att stryka sig mot Freja och gosa ordentligt med henne. 

Roxie
Sällskaplig dam

Sen tog vi emot en liten svart och vit kattfröken som hittats 23/2 runt Galltorp. Hon är inte heller id-märkt, men de som tagit hand om henne ansåg att hon var för liten för att vandra omkring där. Hon ser ut att vara runt 6 månader. De hade döpt henne till Prillan. De har satt upp lappar i området, men har inte fått någon respons ännu. De kunde inte ha Prillan kvar hos sig i väntan på eventuellt svar på annonsering, så hon får bo med de andra småtjejerna under tiden. Prillan tyckte inte att det var fullt lika roligt att komma hit. 

Prillan

Smilla har blivit adopterad nu på eftermiddagen. En herre som varit här och tittat ett halvt dussin gånger, utan att riktigt kunna bestämma sig för vilken katt han skulle välja. Smilla har gjort sig till varje gång och jag har även föreslagit Smilla som en bra matchning. Idag blev det bestämt att Smilla skulle få följa med hem. Smilla tyckte: 

– Äntligen fatta han! Hallå! Jag har ju bara försökt säga det hela tiden!  

Smilla

Jan fortsätter att snickra i karantän. Han har fått till golvet och håller nu på att regla väggarna. Varje gång han hamrar där inne, så ramlar det ner 150-årigt gammalt damm på mig som sitter på andra sidan väggen och bloggar. Tur att han skruvar fast reglarna!

Det ska sättas upp gips på väggarna och även bygga in rör innan måndag. 

Karantän

I natt vid 02-tiden kommer de nio katterna från Kattkommando Syd. Vet inte så mycket om dem mer än att de är unga. Och imorgon har vi öppen lördag! Mycket att fixa. Vi har redan jobbat över i 3 timmar. Får ta en tupplur efter lunch imorgon 😉
  

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
  

 

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12