Några kommer några går

Får hjälp av en flicka från Norge idag, Malin. Hon och hennes familj är här på sommaren. Träffade dem förra året när de var här med sin hund på caféet. Hon var jätte duktig. Vi städade och fixade med alla katterna. Sen fick vi in en liten kattunge på cirka 10-14 dagar. Några hade sett en kattmamma bära iväg med kattungar och när de gick för att titta låg denna kvar. Kattmamman kom aldrig tillbaka för att hämta den sista lilla. Kanske för att den hade en kraftig infektion i ett av ögonen. Ögat kommer inte gå att rädda. Man kan aldrig veta varför en mamma bestämmer sig för att lämna en unge. Kattungen är en hona och mycket pigg.  La in den till Johanna först för att se om hon tog emot den, men jag var inte så säker på eftersom hennes kull är så pass stora nu. Johanna slickade på kattungen, men sen ville hon inte veta av den. Jag fick nappa den eftersom den var hungrig. Oj, vilken svulten liten krabat! Hon fick namnet Åse.

Åse

Fick besök av ett par som förlorat sin hund för några månader sedan och tycker att det blev så tomt att de funderat på att skaffa en katt. Efter mycket tittande, klappande och tyckande, slutade det med att Elvis och Joey fick flytta hem till dem på deras gård.

Joey och Elvis

Fick senare på eftermiddagen in en katthona med sex stycken kattungar, som hittats boende i en rishög på ett barnkollo. Kattungarna är en 5 veckor gamla. Mamman är tam, men i dåligt skick. Massor av fästingar och sår. Mager. Kattungarna ser ut att må bra. De är alla runda och fina. Ska maska av samtliga i gruppen. La in illa Åse till den nya kattmamman, som jag döpt till Isabelle. Hon tog emot Åse på en gång. Tvättade henne och hon fick dia.

Izabelle med sina 6 små

Lillan kommer fram och hoppar ner på en annan hylla och jamar när hon ser att jag har strömming med mig. Det blir lite lyxmat idag på katteriet. Alla äter och några av kattungarna morrar för att få behålla sin goda fisk för sig själva.

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12