Ni är ju ett katthem!

Många ringer till oss om att omplacera katter

Att människor är av naturen lata, är inte en felaktig insikt. För att jobba med att omplacera sin katt själv, vilket vi också råder till i väntan på plats hos oss, är sällan något som personer verkar vilja göra. Vi ser det egentligen inte som något problem alls att omplacera på egen hand. Det är ju ett beslut baserat på möten och vibbar, precis som hos oss på katthemmet. Och vi säger alltid till ägaren att om de hittar någon intressent som verkar bra, lämna katten hemma hos dem, och om det inte känns bra då – vänd i dörren. Man har inga skyldigheter att lämna sin katt till en annan person.

 

Det känns om att vi utnyttjas

Just nu är detta en fundering på grund av bristande ork. Självklart ser vi risken att katter istället blir avlivade, dumpade, alla hemskheter vi kan tänka oss, och vi har ju sett en hel del. Men vi kan inte hjälpa alla, vi kan inte vara den enda lösning som finns. Vi har tyvärr heller inte obegränsade resurser, vi har egentligen inga resurser alls, och de små resurser som finns ska ju användas till ägarlösa katter. Vi möts inte sällan av enormt oförstående och framförallt arga personer;
Ni är ju ett katthem, är det inte vad ni ska göra? Ta emot katter? Det står så på er hemsida. Vad tycker du jag ska göra med katten om ni inte tar den, avliva den eller?

 – Är det rimligt att anse att vi som katthem är skyldiga att lösa ditt problem?

Att hota med avlivning är hos oss oförlåtligt. Att någon rättfärdigar ett sådant uttalande, eller avlivningen i sig, för att vi inte kunnat ta emot en katt är under all kritik och säger mer om personen än något annat. Sluta med det, om du dödar ditt djur och tror att det är vårt fel, då är det allvarligt något fel på dig.