Norrtälje katthem hittade asbest vid renovering – ”Vi tar gärna emot donationer” 

Av Norrtelje Nyheter – 24 oktober, 2018

På Norrtälje Katthem satsas det som aldrig förr. Efter att under en tid ha dragits med ekonomiska problem så genomförde katthemmet i våras en insamling som inbringade nästan 140.000 kronor.

Den insamlingen gjorde att centret återigen vågade tänka på framtiden och de slitna lokalerna behövde renoveras. Norrtälje katthem tar årligen emot 350 katter och nu inför vintern blir läget allvarligare.

– När det blir kallt så får många katter allt svårare att klara sig själv om de inte alls har tillgång till värme. Många sommarkatter som har lämnats brukar helt enkelt inte klara vintern speciellt länge, säger Cecilia Arnström som driver katthemmet tillsammans med frivilliga ideella eldsjälar som alla har samma kärlek för katter.

Samtidigt så beslöt sig Cecilia Arnström och hennes make för att våga satsa på en nybyggnation och genom att själva belåna sitt hus ordnade man med finansieringen för detta.

En av alla de katter som katthemmet tar hand om varje år. Denna katt hittades i början av veckan Bild: Norrtälje katthem
En av alla de katter som katthemmet tar hand om varje år. Denna katt hittades i början av veckan Bild: Norrtälje katthem

 

Asbest på vinden

Men i tisdags stötte man på problem vid renoveringen av de gamla lokalerna då det visade sig att vinden var full av asbest.

– Tyvärr täcker inte försäkringen det här och kostanden för sanering och ny isolering beräknas till ca 100.000 kronor vilket var en kostnad man inte hade räknat med. Det var ett tungt besked när vi upptäckte detta berättar Cecilia, men en av katthemmets vänner agerade direkt och startade en ny insamling.

– Därför tar vi tacksamt emot alla donationer vi kan få och varje krona gör skillnad, avslutar Cecilia.

VI TAR TACKSAMT EMOT ALLA DONATIONER VI KAN FÅ OCH VARJE KRONA GÖR SKILLNAD

För dig som vill stödja katthemmet kan antingen Swisha till 123 161 20 01 eller betala till Bankgiro 495-5670.

Av Norrtelje Nyheter – 24 oktober, 2018

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01