Ny huskatt?

Idag smet Zelma in i katteriet när vi var inne och städade. Ett bås var öppet och Ralle var snabbt framme för att hälsa på henne. Han nosade på henne och strök sig mot henne. Zelma viftade på svansen.

Ralle och Zelma

 

Ralle är en underbar herre, som gillar alla och alla gillar honom. Han trivs här. Är lugn och harmonisk. När han visade tycke för Zelma, så slogs jag av en tanke att Ralle kanske skulle kunna bli den nya huskatten och ta över efter Dragan… Vi får leka med tanken en stund.

Ralle

 
Ralle väntar på att få sin medicin.

Ralle och Jan

 

Ralle kommer fram på en gång och håller upp ena mungipan för att Jan ska spruta in vätskan.

Ralle och Jan

 

Den satt fint.

Jan och Ralle

 

Vi har möblerat om lite bland katterna nu när flera har flyttat, för att få en bättre balans på antalet katter i de olika båsen. Monty och Mona fick prova på att flytta in till Olle och Miriam.

15 sekunder efter introduktionen. Alla hoppade upp i fönstret och satt där tillsammans. Olle hade fullt sjå att undersöka utanför.

Monty, Mona och Miriam

  

En minut efter introduktionen. Alla var väldigt nyfikna på varandra.

Mona, Monty, Olle och Miriam

 

Idag är våra tankar hos Lotta som blir opererad. Jag har varit så förvirrad idag att jag flera gånger gått för att hämta saker och när jag kommit fram, så vet jag inte vad jag håller på med. Jag tog i hand och presenterade mig själv för ett par som jag träffat förut. Jag tyckte att de såg lite konstigt förvånade ut, men det tog mig säkert 20 minuter innan jag fattade att jag varit pinsam… Ännu vet jag inte hur det gått. Hon skulle opereras på eftermiddagen, så hon är nog inte klar ännu och är hon klar på operation så är hon på uppvaket nu.

Rutan har blivit tingad idag. Hon flyttar i början av nästa vecka. Hon blir innekatt tillsammans med en annan hona i Danderyd.

Rutan

 

Irina och Anna har under sex månader kartlagt katter vid ett handelsområde i Södertälje. Katterna söker mat runt handelsplatsen och är hemlösa. Tjejerna har lyckats fånga in 16 katter och fått dem utplacerade.

För en och en halv vecka sedan såg de en kattunge som de inte sett förut. Kattungen sprang omkring ensam ute på handelsplatsområdet och letade efter mat. Vakterna på området hade också uppmärksammat kattungen eftersom den var så liten. Ingen mamma har setts till eller fler kattungar.

Tidigt på nyårsaftonsmorgon lyckades de fånga in kattungen som de döpte till Saga. Rädd och medtagen, men inte vild. Runt 10-12 veckor gammal. Kattungen har bott hemma hos Irina och idag har Saga kommit till oss på katthemmet. Vi närmare undersökning har vi konstaterat att Saga är en Sylvester.

Saga anländer

 

Lite rädd, men ändå nyfiken.

Sylvester

  

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12