Ny kille

En katt från väntelistan kom in idag. En okastrerad hane på en 3 år. Lugn och trevlig. Han dök upp i höstas i Bergshamra hos en familj och tog sig så småningom oblygt in i deras kattlucka. De ville först inte mata honom eftersom de tänkte att han skulle gå hem, men tiden gick och han syntes till hela tiden. Grannarna visste inte vart katten hade kommit ifrån.

När snön kom hade familjen inte hjärta att låta honom frysa, så de tog hand om honom och han fick skydd och mat, men de visste att de inte kunde ha honom kvar eftersom deras egen katt var rädd för honom och vågade till slut inte gå ut. De hade gett honom namnet Ralle. Nu har han fått komma till oss.

Jag fick plocka bort 17 fästingar på honom innan han tröttnade och tyckte att jag fick ta och ge mig. Han får en ny genomgång imorgon. Han hade också en hel del sår och skorpor runt huvudet och halsen. Inga var infekterade. Det kändes som han hade en böld på vänstra kinden och halsen. Han reagerade inte när jag tryckte på den. Vi får titta ordentligt på tisdag när veterinär Carl-Petter kommer hit.

Mårten var väldigt nyfiken på Ralle, som verkade ta hela situationen med ro.

Ralle

 
Killarna nosade på varandra och kollade läget. Ingen antydan till spänningar. Mårten var väldigt artig. Han rörde sig i slowmotion för att Ralle inte skulle missförstå honom.

Ralle och Mårten

 
Mårten kunde inte slita sig från sin nya rumskamrat. Han satt och tittade på Ralle ett bra tag innan han rörde sig sakta framåt för att ta en närmare titt. Mårten försökte få fram vartenda liten bit med information från Ralle, som var väldigt cool.

Ralle och Mårten

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

 

 

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12