Omflytt i katteriet

Rick, Emmet och Elias fick flytta in i katteriet idag. De skulle ha fått flytta in för länge sedan, men de har haft en ögoninfektion som inte velat ge med sig, men nu har de varit friska i en vecka drygt.

Paradis var först framme med att ta sig en titt på nykomlingen. Även Ralle var snabbt framme för att hälsa de nya välkomna.

Rick

 

Två herrar tog sig snabbt en plats i vårt linneskåp när Lotta öppnade det för att hon skulle byta några filtar. Prinsar på ärten blev det.

Pettson och Ralle

 

Inka har börjat öppna ögonen så smått. Vänstra ögat har öppnat sig några millimeter. Hon har vuxit rejält. Ser ut som en liten björn.

Inka

 

Ann var här igår och städade hela katteriet, men hon hann inte gosa tillräckligt, så hon var tvungen att komma idag också för att få sin dos av gos.

Ann och Albin

 

Vi fick in en hona idag, som man sett i ett sommarstugeområde några kilometer utanför Rimbo under en tid. Katten var otroligt tovig. Vissa tovor hade släppt från kroppen. En riktig rasta katt kan man säga.

Neffi

 

Vi döpte henne till Neffi. Jätte snäll liten tjej. Inte id-märkt tyvärr. Verkar vara ganska ung. Rund om magen. Jag har maskat av henne, så får vi avvakta och se om det är mask eller bäbisar hon blivit rund av.

Hon var väldigt snäll när jag gjorde ett försök att ta bort några tovor. Det är knepigt eftersom de sitter så nära huden att man bara har någon millimeter mellan huden och tovan att få in saxen på. Neffi var så kelig att det också gjorde saken svårare eftersom hon inte kunde stå still, utan boxades med huvudet och gjorde kullerbyttor på bänken.

Jag tyckte mig höra att hon rosslade lite. Hon hostade några gånger medan jag var hos henne. Hon kan ha en luftvägsinfektion. Får be veterinären lyssna på henne.

Neffi

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670