Oplanerat till djurakuten

Rosa-Linda hälsade glatt på oss som vanligt på morgonen och skulle kela med Jan. Det var då vi såg att något var väldigt fel. Två stygn på magen hade gått upp under natten. Ett par centimeter tarmkex hade ramlat ut ur öppningen. Inte bra. Rosa-Linda var en av de fyra honorna som kastrerades i torsdags. Hon var trots detta vid väldigt gott humör.

Vi la ett blött förband runt magen för att hålla vävnaden fuktig och ren. Ringde till Albano för att varsko dem om att vi var på väg och att det skulle bli operation. Sedan bar det av i lagom illfart till akutmottagningen på Albano. Om någon såg mig köra 15 km i timmen fortare än hastighetsbegränsningen och vill ge mig kritik för det, så fanns det som sagt en god anledning till mitt val, utan att anse att jag var vårdslös.

Bandagerad tjej

 

När vi kom fram blev vi mottagna på en gång och en veterinär som undersökte Rosa-Linda. Beroende på vad det var för vävnad som hade kommit ut, så kunde prognosen se ut lite hur som helst. Bra eller väldigt dåligt. Jag sa att de fick söva henne och titta efter vad det var som stack ut. Om det gick att ta bort och hon kunde leva utan den vävnaden, så var det bara att tuta och köra. Hon är försäkrad, så den ekonomiska smällen blir inte fullt så stor som den skulle blivit utan. Jag fick lämna Rosa-Linda i deras vård och åkte hem till alla de andra katterna.

Vid 16-tiden ringde veterinären från Albano och berättade att de opererat bort den vävnad som ramlat ut ur operationssåret. Den hade inte innehållit några tarmar eller annan viktig vävnad, så allt hade gått bra. De ville behålla Rosa-Linda över natten, men om vi tyckte att det var för kostsamt så fick vi hämta henne. Vi tyckte att om de ansåg att hon skulle stanna kvar, så skulle hon också göra det. Räkningen var nu uppe i 9500 kronor efter operationen.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

 

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12