Örebro katthem skriver:

Äldre katter behöver också hem.

Vi erbjuder ingen ättestupa. Vi tycker det är självklart att katter har rätt till ett fortsatt liv i trygghet och omtanke, precis som våra egna äldre.

Det här är Leos. Han är född 1998. En aktningsvärd ålder för en katt. Han överlevde sin ägare och togs in i ett av våra jourhem. Där charmade han in sig och familjen adopterade honom i april förra året. Nu har han ett radhus med en liten trädgård och det är alldeles lagom för Leos som går ut och luktar på gräset ibland, för att sedan gå in i värmen igen och mysa med sin familj och kattkompis.

Många väljer att avliva sin katt i stället för att omplacera den, med anledningen att de inte tror att katten skulle klara omställningen, att katten “präglats” för mycket på sin miljö. Sanningen är att katter är oerhört anpassningsbara och vi tycker bara att det är egoistiskt att avliva en frisk katt av denna anledning. Även gamla människor tvingas byta miljö på ålderns höst, men man anpassar sig.

“Man är aldrig för gammal för att flytta lite på sig. Så länge gräset är grönt även på andra sidan” hälsar Leos, vis av erfarenhet.

image
Leos

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21