Påkörd katt

Jag fick ett samtal från en kvinna som sett en katt påkörd någon knapp kilometer på E18 söder ut från Norrtälje. Hon hade sett den när hon körde till Stockholm, men hade inte kunnat stanna då, så hon planerade att göra det när hon åkte tillbaka till Norrtälje två timmar senare. När hon stannade på hemvägen insåg hon att hon inte visste vad hon skulle göra, så hon ringde till katthemmet och jag sa att hon kunde komma hit med katten.

Väl här kunde jag konstatera att det fanns en tatuering i örat, men den var väldigt dålig. Jag tog till alla mina knep, men det var inte tillräckligt för att kunna få fram något sökbart i registret. När jag gick igenom katten för att se om det fanns några andra speciella kännetecken upptäckte jag att katten även var tatuerad i det andra örat!

Tyvärr var även den tatueringen mycket dålig, men inte riktigt lika dålig som i det första örat. Jag kunde pendla mellan öronen och på så sätt jämföra tecknen. Efter mycket pyssel och trixande lyckades jag söka mig fram till en svart och vit hona i Norrtälje.

När jag ringde ägaren började jag med att berätta att jag inte var helt säker på att det var hennes katt och att jag undrade om de saknade en honkatt som var svart och vit. Hon saknade en hankatt sedan i juni, men ingen hona. Hanen var svart och vit. När jag upprepade att katten jag hade hos mig var en hona, så kunde jag höra hur lättad hon blev över att det inte var hennes saknade hankatt som blivit påkörd. Jag fick börja om och förklara för henne att ID-nummer lett mig till henne och att det skulle vara en svart och vit hona som hette Tiara.
– Men henne saknar vi inte! Hon var ju hemma precis!
– Det är en väldigt dålig tatuering och jag är inte helt säker. Jag skulle vilja att du kom hit och identifierade henne.
– Vi kommer på en gång!

När de kom till katthemmet hann de inte ens sticka in huvudet i köket förrän matte sa:
– Nej! Det är vår Tiara!!

Det är väldigt ledsamt att behöva lämna ett sådant besked, men familjen var samtidigt mycket tacksamma för att få veta vad som hänt Tiara, samt att de var oerhört tacksamma för att kvinnan som stannat och tagit sig tid att hand om Tiara. En ros till dig @-}-}——

Tiara
Tiara

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21