Pippi har lämnat oss

Pippi följde med hem igår också. Hon var hyfsat pigg under kvällen. Hon ville inte stanna kvar i sin bädd, utan skulle följa efter mig när jag höll på och fixade i köket. Hon satt sedan med mig och tittade på tv en stund på kvällen.

Cecilia och Pippi

 

Jag matade henne innan jag nattade henne i en stor transportbur i tyg där jag kunde lyfta henne upp och ner genom en öppning i taket, men den skulle hon inte stanna kvar i alls. Hon skulle prompt vara med mig i sängen. Hon gjorde flera försök att ta sig ur tygburen och det slutade med att jag inte kunde motstå henne så klart.

Vi var uppe och åt 01 och sen igen vid 04. Hon var piggare tyckte jag och hon traskade runt i sängen och kollade läget. Hon la sig och sov hos Jan ett tag innan hon kom tillbaka och sov hos mig igen.

Nu på förmiddagen blev hon snabbt sämre och började rossla. Det visade sig att hon hade fått en hel del vätska i lungorna. Veterinären kom fram till att det berodde på en hjärtsvikt och att hjärtsvikten kan ha uppstått på grund av ett medfött hjärtfel. Hjärtsvikten uppstod när hjärtat utsattes för stressen när kroppen kämpade mot infektionen. Pippi fick somna in i Jans famn medan jag strök henne över ryggen.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12