Praktik på katthemmet?

Vi får ofta samtal från elever som vill göra praktik på katthemmet. Allt från årskurs 6 och uppåt. Just nu har det varit extra många som ringt eller mailat. Många har en mysig bild av att komma hit på praktik och få gulla med alla katter och kattungar…

Maya och Inka

 

Vi är noga med att tala om att det inte är att gulla med katter som vi gör hela dagarna. En del blir chockade när jag berättar om att det är mycket städa. Det är kiss, bajs och kräks som ska tas om hand. En del ångrar sig på en gång och vill inte komma på praktik. Andra är fortfarande intresserade och tänker:

– Lite kiss och bajs, det är ingen fara! Jag städar ju ofta kattlådan hemma.

De är här en dag och insjuknar sedan hastigt i någon mystisk influensa resten av veckan. Undrar varför?!

Inte att glömma att det också finns de som är jätte duktiga på att städa. Lotta var också praktikant en gång 🙂

Tuborgs box

 

Tidigt i morse möttes jag av denna syn när jag kom in i karantän. Tuborg hade haft diarré och allt hade inte hamnat i toaletten… Tuborg kröp ihop i hörnet när jag öppnade dörren. Han låg kvar där och tittade på mig medan jag städade. Jag klev över honom flera gånger utan problem. När hans gömme kom på plats, så slank han in i den och låg där och plirade på mig i stället.

Det ser lite kalt ut inne i karantän, men det är just för att det ska var lätt att ta hand om just en sådan här situation och inte sprida smitta vidare. Det är en så kort period som de är i karantän innan de flyttar in i boendedelen, som är helt annorlunda bygd för att tillfredställa alla kattens behov, att det inte är några problem. Om de inte har diarré, så har de många fler tillbehör i sin box.

Jag hittade en överraskning i en kräks… Bandmasken som är den största på bilden är 5-6 millimeter på bredaste stället. De två mindre är spolmask.

Gott-o-blandat

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12