Pratglad katt

Jag hade några hembesök idag och på vägen träffade jag denna sociala dam. Flera personer var ute och de kände igen mig och frågade om katten. De tyckte synd om den. Den jamade alltid och följde efter. De tyckte att den var ute jämt.

Kisse var  fint skick och väldigt socisl. Den var tatuerad och registrerad. Jag hittade var den bodde. 20 meter från där vi stod oc pratade.

– Men varför skriker dem hela tiden! Den mår inte bra!

Jag försökte förklara att det finns katter som är otroligt sociala, de är inte vanligt. De flesta katter är avvaktande mot främlingar. En social katt hittar extrafamiljer, ofta pensionärer, att hänga med på dagen medan deras familj är på jobbet/skolan. När familjen kommer hem är katten hemma och möter upp dem. Katter kan klockan. Detta skapar förvirring och de som är extrafamilj anser ofta att ägaren inte tar hand om katten ordentligt. 

Jag har haft ett antal sådana här katter genom åren. Extrafamiljen är säkra på att katten är hemlös för att den går “aldrig” hem. Pratar man med ägaren så säger de att katten var hemma för en halvtimma sedan. 

Det är inte fel att undra och ta reda på fakta kring en katt som besöker en ofta. Den kan ju vara vilse trots allt. Viktigast är dock att inte mata en katt som är i bra skick. Sätt på ett halsband med ett meddelande på för att få kontakt med ägaren om katten inte är id-märkt.

Pratglad katt
Pratglad katt

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01