Present-katter

Jag har tagit emot över tjugo samtal och runt fyrtio mail innan julafton från personer som ville skaffa en kattunge. Det som samtliga hade gemensamt var att de ville ha katten omgående. Några mail hade till och med kommit på julaftons morgon där man krävde att vi skulle ringa dem på en gång. Så skulle de inte göra om det gällde en hund.

Det är tråkigt att många fortfarande ser på det så lättvindigt att skaffa en katt, vilket tyvärr också gör det lika lätt för dessa personer att göra sig av med katten om några månader när de kom på att de inte ville ha katt igentligen och då blir någon allergisk under natten.

Det är dessa personer som kommer ringa och hota med avlivning om katthemmet inte tar emot katten på studs. Det ska gå lika fort att göra sig av med katten som det gick att skaffa den.

Dessa katter är aldrig vaccinerade, id-märkta eller kastrerade. Katten, trots att det är en levande varelse, har inget värde i deras ögon. Inte är de villiga att lämna en slant till katthemmet heller.

Om de inte lyckats dumpa katten hos någon familjemedlem, kompis eller katthem, så lämpar de av katten någonstans. I skogen, vid en lada och tycker att de gjort sig av med problemet.

Jag hoppas inför det nya året att katten får ett högre värde hos flera människor. Att alla katter id-märks och registreras. Att fler kastrerar sin katt i tid! Att du som tagit dig an ett husdjur ser till att det får ett nytt hem om du inte kan ha det kvar. Oavsett om det är en guldfisk, ödla eller ett husdjur med päls.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12