Prillan tingad!

Jag fick ett telefonsamtal på förmiddagen från Max och Holgers matte i Stockholm. Max har visst bestämt sig för att bli en gubbe och vill då helst bara ligga på soffan och gosa, medan Holger vill busa. De har därför funderat på att skaffa en katt till. De tror att Prillan kan passa i deras flock. Hon kommer att flytta den 29/12.

Hon är almanackans novemberflicka.

Prillan

 

Första visningen jag hade idag resulterade i att en familj med två tonårsdöttrar tingade Zigge och Ramses. De hade sett Ramses på öppet hus och blivit förälskade i honom.

Ramses var 3 månader och mager när han kom in. Han har inte fått tillräckligt med näring som liten kattunge och han är därför väldigt liten till växten. Det kommer han nog alltid att vara. Han ser ut som en 8-9 veckors kattunge. Han är hanterbar, men fortfarande väldigt skygg. De fick tydliga instruktioner om hur de måste jobba med honom för att han ska lita på dem och bli gosig. Zigge kommer att vara en bra förebild också. Han är raka motsatsen till Ramses. Killarna kommer att ha kul med varandra. Jag tror att Ramses kommer på kort tid bli en knäkatt.

De flyttar nästa lördag.

Ramses och Zigge

 

Min andra visning idag ledde till att Harmonie blev tingad av en familj i Solna. Hon flyttar nästa lördag.

Harmonie

 

Hubert blev tingad av ett ungt par som bor i Stora Vika. De har en treårig hankatt sedan tidigare. Vi ska bara få fason på Huberts ögoninfektion innan han får flytta.

Hubert

 

I övrigt har dagen gått till förberedelser inför julmarknaden imorgon i Norrtälje. Jag har målat några stenkatter. Av en ren slump så hittade jag en sten på loppisen här om dagen när jag skulle titta efter passande ljusstakar att använda på julmarknaden. Det här är nu inte bara en sten, utan den har ett hål borrat för ett värmeljus. En stenljusstake. Nu har den blivit en ljusstenkatt.

Stenkatter

 

Jag har hunnit pyssla med några av priserna till lotteriet också…

Några av priserna

 

…Medan Lotta har gjort decoupage på blockljus. Jätte fina! Är ni sugna, så får ni hålla er framme på marknaden. Det är unika. Det är inte helt lätt att få tag på servetter med katter på. 

Jag har gjort små tändsticksaskar medan Lotta gjort mellanaskar. Ikväll ska Lotta göra några stora askar, medan jag ska måla stenkatter.

Ljus

  

Roland är riktigt belåten med sitt flickgäng. Han är därtill synnerligen nöjd med att Smulan kom tillbaka till honom. Hmm, är det så att katt-Lotta blivit för gammal och lite tjock? Är det därför hon blivit utbytt mot en slankare, yngre kopia? Vad är hans knep för att charma flickorna? Gammelgubben Roland har ju varken sportbil, hus eller pengar…

Roland och Smulan

 

Trulls och Gulli har fått byta upp sig till en större åkbur. Zelma har snällt lånat ut sin transportbur i tyg, så att ungarna kan få plats med en toalåda. De har nämligen börjat vilja gå på toa själva.

Sovalkov med toa

 

Det blev så stort!

Gulli och Trulls

 

Ingen fara! Rottie tar gladeligen upp lite utrymme hos småttingarna.

Rottie, Trulls och Gulli

 

Jag fick ett bra tips om ett program på Sveriges radio med Lotta Bromé där man diskuterar katter och katthem, pengar, kastrering m.m. < Klicka här > 

Sakta men säkert har fler röster ramla in. Det är flera som nu tagit sig ett intresse i att värva röster åt oss 🙂

Seratävlingen

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12