Rengöring på hög nivå

Dagen började med behandling av kattungeöron.  De fem som hittades i en kartong vid motorvägen har extrema skabböron. Jag har inte sett sådana här fula öron tidigare. Deras öron var helt igenkorkade av skabben och dess biprodukter.

Cecilia med assistans av Wille

 

Det tog flera omgångar med öronrengöringsmedel för att få det att släppa. Kattungarna var alla otroligt lugna och snälla. De kurrade alla och ville kela medan vi höll på och grejade. Det visade sig att tre av ungarna även hade fått en öroninfektion på grund av skabbkorken täppt igen örat och då skapat en idealisk miljö för bacillusker att växa till sig.

Snäll liten kille

 

Det här är en halv skabbpropp, som kom ut ur ett pyttelitet öra…

Skabbpropp

 

Lite gos efter öronrengöringen och medicineringen är ett måste så klart och en förmån för oss 😉

Wille gosar

 

Fia-Lisa var förbi och hälsade på oss på förmiddagen. Hon skulle uppdatera sin vaccinering och vi fick då nöjet att morsa på henne 🙂

Fia-Lisa

 

Det är tredje kartongen med almanackor som jag öppnar idag. Det ligger 90 stycken i varje kartong. Jag skriver ut bankgirotalonger och stoppar en i varje, för att förhoppningsvis värva fler medlemmar. Vi har fått otroligt mycket beröm för den hittills. Det känns riktigt bra 😀 

Almanackorna

 

Jag fick ett foto som är taget 2003 på en hemlös kattmamma med sin kull. Det berättades för mig att det är den kattmamman som hittades död med de fyra små kattungarna som vi fick in för några veckor sedan. De som tagit bilden 2003 hade lyckats få i henne p-piller under några år och förhindrat många kullar, men sedan hade hon slutat komma till dem och då blev det så klart bäbisar på en gång.

Hon måste ha varit runt 10 år när hon avled. Hur många kullar har hon haft före och efter p-piller perioden? Vad har hänt med alla de kattungarna? Hur mycket lidande har denna hona utstått i sitt liv efter det att hon blivit övergiven? Och kattungarna i sin tur?

Kattmamma

 

Jag fick ett tråkigt besked angående pengar vi hade sökt från en stiftelse i somras, men fick nu veta att vi fått avslag med motiveringen att vi inte är kända nog… Men jag kommer söka igen nästa år och året efter det.

Willy Heyman

 

Jag fick ett lustigt brev idag adresserat till katthemmet. Jag började läsa och såg att vi skulle få hela 20 kronors rabatt om vi handlade mat av ett visst märke… Oj, vilken rabatt tänkte jag!? När jag läste vidare i brevet så handlade det om att köpa hundmat…?? 

Kupong

 

Herrarna fortsätter hänga på ljugarbänken ihop…

Chris, Ralle och Tipex

  

Det rullar sakta på i tävlingen om 50 ooo kronor.

Serlatävlingen

 

Jag har lagt ut en toppenfin scanner på annons där pengarna ska gå till katterna. HP Scan Jet G4010. Den är under 1 år gammal. Nypriset var runt 1 600 kr. Katternas pris är 800 kr. Intresserad? Maila katthemmet eller ring.

Scanner

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670