Rolig julklapp

Trulls och Gulli busar med sin julklapp som de fick av Ingela och Hasse. Små söta möss. Maten har de smaskat i sig 😉 Inte allt torrfoder än, men moussen den är slut. Mums!

Trulls och Gulli är så rörliga nu att de får vara i köket på dagarna. De har behov av att kunna busa och springa runt mer nu än tidigare. Då de mest sov mellan måltiderna.

Gulli
Gulli

 

När jag skulle ge kattungarna lunch, så kunde jag inte hitta Trulls… Gulli låg i Zelmas korg i köket, men vart hade Trulls tagit vägen? Blev lite orolig när jag tittat överallt! Jag gick till slut upp på övervåningen för att titta… Han låg och sov i soffan i vardagsrummet tillsammans med Rottie… Ingen liten bäbis längre!

Vi hade en stor lurvig herre på besök idag. Matte ville att han skulle bli av med sina tovor och få en lejonklippning. Zimba mår inte så bra av att bli sövd och matte hade hört att jag trimmade katter utan att behöva söva dem. Nu har jag bara trimmat 3-4 katter som varit vakna, så jag är ju ingen expert, men det har inte varit några problem heller.

Zimba

 

Vi började lite försiktigt att raka bort håret på ryggen, så Zimba fick vänja sig vid ljudet från rakapparaten. Det var faktiskt ganska skönt ryckte Zimba och satt helt stilla.

Zimba (och Lotta)

 

En lugn och snäll kille. Några små protester, men inget stort. Det var bara jobbigt när jag ville klippa nära kronjuvelen :O

Det tog 2,5 timma att klippa klart Zimba och få honom snygg. Det är ju inte bara att raka på. Det ska putsas till med saxen och göra snygga övergångar mellan det rakade delarna och de delarna som ska vara långhåriga. Sen har katter mycket tunn hud, så man måste ta det försiktigt med rakapparaten. Många veck i huden att ta hänsyn till.

Husse som hämtade blev nöjd och imponerad av den stora högen med hår som vi skapat att vi glömde bort att ta en efterbild av Zimba.

Zimba och Cecilia med assistans av Jan

 

Capris och Christer har blivit tingade idag. De flyttar i nästa vecka.

Capris och Christer

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670