Saknad i en månad

En mager katt dök upp hos en familj vid Societetsparken och man la ut en förfrågan på Facebook samtidigt som man chansade att vi var här på katthemmet på långfredagen och åkte hit med katten.

Upphittad
Upphittad

 

Katten var otroligt kontaktsökande och pratade mycket. Mitt första intryck:
– Oj, vad mager den är!
Jag kollade id, men hittade inget… Satte henne på vågen. 2,51 kg!

Jag tittade igenom efterlysningarna för att hitta den saknade sköldpaddan som försvann från flygfältet för en månad sedan. Vid första anblicken såg det ut att vara två helt olika katter. Men när vi jämförde de aprikosa tecknen i det svarta, så var vi 99 % säkra på att det var samma katt och eftersom hon var så mager hade hon fått ett helt annat utseende.

Vi pratade med matte och skickade bilder till henne. Hon var säker på att det var hennes Maja, så upphittaren fick ta med Maja tillbaka till Norrtälje och skjutsade henne hem igen, men inte innan hon blivit chippad! 🙂

Detta var en ovanlig snabb lösning för en omärkt katt och vi fick ett lyckligt slut.

Jag säger det igen; Ni som inte har er katt id-märkt gör det så snart som möjligt. Det finns många ursäkter till att man inte gjort det.
– Min katt är bara en innekatt.
– Min katt går inte långt från huset.
– Min katt har halsband.
En innekatt kan komma ut av misstag, en katt kan komma längre bort från hemmet av misstag, ett halsband ramlar lätt av. En ID-märkning är bestående! Den har katten alltid med sig. Ett mycket billig sätt för att ge katten en chans att kunna tala om vart den hör hemma och den kan återförenas med sin ägare 🙂

På katthemmet chippar och registrerar vi katten på plats för 165 kr.

Upphittad
Upphittad

 

Maja är en innekatt som kommit ut av misstag uppe vid flygfältet för en månad sedan och en efterlysning har legat ute i katthemmets Facebookgrupp.

Saknade Maja
Saknade Maja

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21