Siamesiska tvillingar?

Freja har hittat en förebild att härma. Nämligen Roxie. Roxie är kelig och orädd. Freja är kelig, men vågar inte. När Roxie gör hänger Freja på som en skugga och gör likadant. Då får Freja stöd och vågar bli kliad. Hon vill och tycker att det är jätte mysigt, men vet inte om det går att lita på oss. Syster Flora vill väldigt gärna, men det är dock ganska läskigt fortfarande. Hon pratar med oss och söker kontakt. Hon är på gång.

Roxie och Freja
Dubbelkel

Clarita har blivit adopterad idag av en kvinna. Clarita kommer att bo på landet tillsammans med annan katt. Vi håller tummarna.

Clarita

Vi har även  haft flera visningar idag. Där en kvinna fastnade för Esmeralda och ett ungt par fastnade för Tjejen, men de ska fundera över helgen så får vi se hur det blir.

Två av honorna i den nya L-gruppen har börjat löpa. Vi har haft en fin serenad hela dagen och så fort någon av oss kommer in i katteriet så är honorna väldigt överkeliga. Det är ett skojigt ljud, men inte kul att lyssna på hela dagen…

Den fina pläden vi fick i förrgår tänkte jag skära ner i mindre bitar, så att den får plats i gömmena och flera kan njuta av den. Nappe tog sig upp direkt och skulle hjälpa mig få till det. Det är alltid tacksamt med assistenter när man ska göra något 🙂

Nappe - Första hjälparen
Nappe är nyfiken

Småtjejerna i boxen bredvid var snabba att provsova pläden jag och Nappe skurit till 🙂

Flora och Freja

 
Cilla, numera Star, har varit här för att kolla sina öron och då även Lillan. Det var jätte roligt att se dem igen. Star har vuxit en hel del. Hon har blivit en vacker liten dam, som nu har småkryp i öronen. Hon fick en rengöring och en behandling. Kan inte sluta säga att det är såå underbart med ett mikroskop 😀 För det är det! Jag kollade även Lillans öron och likaså deras rumskompis Zimbas öron som var gnisslande rena. Det var inte så kul att komma hit tyckte Lillan, men hon var inte fullt så blyg som hon varit. Hon plirade på oss som hon alltid brukade göra. Hon tyckte nog att det var rätt skönt att få komma hem till sig igen.

Star med matte Emelie
Lillan spanar på oss fast hon låtsas att hon inte syns.

Star och Lillans matte hade med sig två stora paket med köttfärs, så ikväll blir det fredagsmys på katthemmet! Mums!

Så här nöjd kan man se ut när man har fått köttfärs till lunch och har hela magen full. Tallrikarna var skinande rena.

Små vita

Roland har blivit jätte busig. Han lirar pingis inne hos sig ofta. Han är mer nyfiken och vågar sig ut och tittar runt när vi har öppet. Nu låg han i elementbädden och han låg kvar när jag kom in och försökte klappa honom. Han tyckte till och med att det var ganska mysigt.

Rolle

 
 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670