Sjuka små

Efter närmare beskådning av de nya små kattungarna har flera varit väldigt hängiga och slöa. De har inte kunnat gå normalt. Vinglat och skakat. Sex stycken som mådde allra sämst fick ta en åktur till Carl-Petter för att han skulle kunna ta en titt på dem. De blev sämre under resans gång och flera var väldigt dåliga när vi kom fram. Efter undersökning trodde Carl-Petter att det kanske kunde vara kattpest och att de kattungar vi hade med oss inte skulle klara natten. Vi tog prover som skickas till Uppsala för analys. Sedan fick de små tyvärr somna in.

Viktigt att poängtera att dessa katter sitter isolerade och alla andra katter på katthemmet som är vaccinerade är helt skyddade! 

De kattungar som är kvar av de små är fortfarande hyfsat pigga. De äter och gör försök till att busa. De går vingligt, men vi avvaktar och ser hur det blir med dem. De kanske klarar sig.

Två av de äldre kattungarna är riktigt charmiga. De resterande är fortfarande rädda.

Melker och Mark

 

Jan åkte tillbaka idag för att hämta de katter som vi inte fick tag på igår. När Jan kom dit blev katterna rädda och lyckades de ta sig ut genom en kattlucka som inte var stängd ordentligt… En kattunge fick de tag i som kunde följa med hit. En liten hona på 9 veckor.

Jag skar till en kartong åt kattfamiljen, så att alla skulle få plats att sova tillsammans. Zelma var snabb att provsitta den nya sängen.

Zelma

 

Johanna har varit här och jobbat med katterna idag. Alla har fått uppmärksamhet och kel. Katterna älskar henne 🙂

Johanna

 

Ytterligare två stenkatter har flyttat till nya hem idag 😀

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670