Skadad kattunge

En man ringde till mig efter straxt efter 19.00 igår. Det var bara av en slump som jag svarade eftersom jag satt vid datorn och jobbade. Han och hans fru hade matat en vildkattsmamma, som kommit med sina ungar och en av dem mådde inte bra. De hade pratat med en veterinär som inte haft tid att titta på kattungen under dagen. Paret var oroliga för kattungenn, för de fick inte i den varken mat eller vatten. Jag sa att om de ville komma förbi och låta mig titta på den, så gick det bra. Jag är ju ingen veterinär, men jag har sjukvårdsutbildning och lång erfarenhet. De körde från Edsbro med kattungen, men jag sa att jag kunde vänta på dem.

När de kom fram visade de upp en lite kattunge, som de sa var sju veckor, men den var väldigt liten i växten. Det är ju alltid en kattunge i en kull som är minstingen, utan att det är något som är dåligt.

Kattungen var medtagen, men kontaktbar. Inga brutna ben. Inte något som tydde på en infektion. Lite uttorkad, men inte jätte farligt mycket. Jag lyssnade på hjärtat och lungorna eftersom kattungen andades ganska ansträngt, men det lät inte konstigt. Kattungen vinglade lite med bakkroppen när den gick. Säkert för att den var svag. Sen såg jag lite, lite blod från näsan. Det fick mig att tro att kattungen förmodligen varit med om någon form av trauma. Kanske ramlat ner från något och slagit sig. Jag rekommenderade dem att ta kattungen till en veterinär som kan röntga. Paret var i nuläget mest oroliga att kattungen led, vilket jag var övertygad om att den inte gjorde. Ja, den var medtagen, men annars i bra skick. De fick med sig pulver för att kunna göra välling att ge istället för bara vatten. De skulle försöka få i den vätska och hålla den varm och göra ett besök hos veterinär i morgon.

En liten tjej

  

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12