Snabbvisit

Fick ett samtal idag från Vaxholm om en upphittad kattunge. De hade haft den en vecka och satt upp lappar i området, men inte hört något. Deras två katter var elaka mot kattungen, så det gick inte att ha den kvar hemma hos dem. Jag sa att vi har fullt, men att jag skulle försöka göra plats åt den på något sätt.

De åkte hit med kattungen på förmiddagen. En liten hona. Jätte gullig. Hon installerade sig väldigt snabbt.

Efter drygt en timma, så ringde det en kvinna som sa att hon nyss sett en lapp på icabutiken om hennes saknade katt. De hade letat sig förtvivlade efter sin katt. Hon åkte genast till oss för att hämta sin Pepsi som är 5 månader gammal. Hon är en innekatt och hade fått gå ut lite en dag i förra veckan, men förmodligen blivit skrämd och kommit bort sig. En vecka hade Pepsi varit borta.

Hon är numera chippad. Det fixade jag på en gång och kommer inom kort kommer hon att vara registrerad också. Matte skulle ordna med kastrering också. En mycket kort vistelse på katthemmet med andra ord 🙂

Pepsi

 

Scannern jag la ut igår blev såld väldigt snabbt 🙂

Jag testar därför att lägga ut ytterligare en vara. En liten och väldigt smidig digitalkamera från Avant på 127 gram. 12 megapixlar. 3 tums LCD fönster. Kameran är under året och mycket fin. Minneskort, batteri och laddare medföljer. Bara tuta och köra. Nypriset var runt 1 900 kr. Katternas pris: 500 kr? eller bud.

Digitalkamera

 

Katthemmet har blivit sponsrad med att sätta logga och hemsideadressen på min och Jans bil. Figaro inspekterar resultatet.

Vår bil

 
Godkänt!

Vår bil

 

Vi håller även på med att ansöka om att få bilen godkänd av jordbruksverket för att kunna transportera katter i den. Vi skulle kunna åka fram och tillbaka till veterinär m.m. i alla fall, men det känns bra att allt blir rätt och riktigt i fall man skulle bli stoppad. En inspektör från länsstyrelsen har kontrollerat och mätt bilen. Tittat att vi har allt som ska vara enligt alla föreskrifter. Enligt inspektören är bilen good to go. Jag fick svara på en hel del frågor också om vad man skulle tänkas göra i olika situationer. Så nu ska bara alla papper in till jordbruksverket.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12