Spik och fog

Vi hade bestämt att jobba i karantän idag eftersom hunddagiset är stängt. Det var en hel del lister som skulle sågas och sättas fast runt öppningarna mellan båsen, för imorgon kommer glasmästaren med glasrutorna och de måste ha något att fästas med. Vi gör det själva för att spara några dyrbara kronor, som kan användas till något annat viktigt.

Så Jan fortsatte med att såga, spika och väsnas…

Jan

 

…Medan jag fogade alla springor i båsen. Jag måste vänta 48 timmar innan jag får måla. Jätte jobbigt. Jag vill ju måla på en gång! Men det var så mycket att foga i detta gamla sneda hus att det tog sin lilla tid. Måste vara tätt och hygiensikt annars blir det inte godkänd. Bättre att göra ordentligt på en gång istället för att få bakläxa.

Cecilia

 

Jan fick som vanligt hjälp av några assistenter 🙂

Jan med Hector och en solande Zelma

 

En visning på eftermiddagen resulterade i att Wesson blev tingad. Han kommer att flytta till ett hushåll där det finns en äldre hankatt.

Marcus och Wesson ser till att reservationen blir rätt ifylld.

Marcus och Wesson

 

Jag hittade Tjorven och Trixie sovandes ihop. När Tjorven såg mig komma med maten tittade hon upp på mig och då var Trixie också tvungen att kolla vad som hände. Lite mycket blixt bara…

Tjorven och Trixie

  

Pyntade lite utanför katthemmet med blommor en medlem givit till oss.

Kattcenter

 

En katthona hittades i industriområdet norr om Norrtälje i lördags av en kvinna. Katten är äldre och helt tam. Hon är mycket, mycket mager… Benknotorna sticker ut, så hon känns vass när man klappar henne.

Kvinnan som hittade henne hade tagit hem henne först och innan hon han ordna mat och vatten hade katten sökt sig till toaletten och försökt komma åt vattnet där. När katten fick vatten i en skål satt hon bara och drack och drack. Hon drack mycket första dygnet innan kisseriet kom igång, så uttorkad var hon. Hon har ätit små portioner ofta och har som många katter som svultit, blivit dålig i magen när de börjar äta.

Hon döps till Jane.

Jane

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670